ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από τη Μήδεια στην Αντιγόνη

από-τη-μήδεια-στην-αντιγόνη-823430

Από τη Μήδεια στην Αντιγόνη πορεύεται ο Κώστας Γάκης, μέσα από την παράσταση που θα παρουσιάσει την Κυριακή 10 Ιουνίου 21.30 – 22.40 στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου.

Μετά τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» που εξέπληξε πολύ ευχάριστα πέρυσι το κοινό του Φεστιβάλ, ο Κώστας Γάκης έρχεται ξανά στην κορυφή του Παγασητικού με ένα πολύ δυνατό κείμενο στο οποίο σκηνοθετεί και παίζει.

Μια παράσταση – κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης όπως αυτή προκύπτει από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με τον μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης, είτε ως αρχετυπικές μορφές, είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

Ο ποιητής, διαρκώς παρών στο ταξίδι της σκηνής, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες για να δώσει σάρκα στο παλλόμενο όραμά του, να δημιουργήσει ένα εξίσου παλλόμενο, ρευστό πολλές φορές, γεμάτο εσωτερικές συγκρούσεις και δημιουργικές αντιφάσεις σκηνικό ποίημα, με επίκεντρο τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Πίσω από τη δράση των δύο ηθοποιών (Κώστας Γάκης – Μαρία Παπαφωτίου) ανατέλλει ο ευφάνταστος κόσμος των video ή των live captures από το μητριαρχικό νησί της Ικαρίας, πότε σαν ένας τρισδιάστατος ου-τόπος καμωμένος από μινιατούρες που μεταχειρίζονται σε παρόντα χρόνο οι ηθοποιοί, πότε ως τοπία του Αιγαίου που λειτουργούν ως ένας φυσικός καμβάς των δραμάτων, και πότε σαν μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών.

Μετά τη διεθνή πρεμιέρα της παράστασης στη Σεούλ τον περασμένο Σεπτέμβριο, η παράσταση ξεκινάει το ταξίδι της στην Ελλάδα από το φυσικό της θεατρικό σπίτι, το θέατρο Αλφα.Ιδέα. Σε ένα ταξίδι που οι θεατές γίνονται μέρος του σκηνικού κόσμου της παράστασης, ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς για να παρακολουθήσουν με τελείως διαφορετικό τρόπο τη σκηνική δράση.

Το πρωτότυπο κείμενο υπογράφει ο Κώστας Γάκης, όπως επίσης την σκηνοθεσία, μουσική, Video art. Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μαρία Παπαφωτίου, Live τραγούδι Ιρις Κανδρή, Live μουσική Στέλλα Ζιοπούλου. Συνεργασία στη σκηνοθεσία Ανθή Φουντά, επιμέλεια κίνησης Ευθύμης Χρήστου, φωτισμοί Στέλιος Πλασκασοβίτης, Στέφανος Λώλος, σκηνογραφία Στέφανος Λώλος, κοστούμια Σάλι Αλάραμπι, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, βοηθοί σκηνοθέτη Βίλλη Κοντονικολάκη, Ισμήνη Πρωίου.

Η γενική είσοδος στην παράσταση είναι 10 ευρώ και στην προπώληση 8 ευρώ.

Η παράσταση Από τη Μήδεια στην Αντιγόνη περιλαμβάνεται στα πακέτα εισιτηρίων: Basic – Θέατρο, ΑμεΑ, Premium – Θέατρο & Εργαστήρια Υποκριτικής και GOLD.

Οι προπωλήσεις εισιτηρίων γίνονται στο καφέ «4 εποχές» (Τ. Οικονομάκη και Σπυρίδη) και στο «Filippou cafe classique» (Ερμού και Μπορέλ). Για περισσότερες πληροφορίες: 6974671038.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου