ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υποτροφίες σε φοιτητές από την Ισραηλιτική Κοινότητα και παρουσίαση βιβλίου

υποτροφίες-σε-φοιτητές-από-την-ισραηλ-16804

Τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές – φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα «ERGON SHOWGROUND» event hall του Πολυχώρου Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών και Λαχανά στον Βόλο, παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γ. Πετράκου και του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών.

Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μετά την τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Βεατρίκης (Μπέττυ) Μαγρίζου με τίτλο «Με τα φτερά της ψυχής», η έκδοση του οποίου συμπίπτει με τα 20 χρόνια της συγγραφέως στον χώρο της λογοτεχνίας.

Ομιλητές είναι οι: Δημήτρης Σταυρακάκης, εκδότης (εκδόσεις ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ), Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος, συγγραφέας.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας. Την παρουσίαση συντονίζει η Ράνια Γάτου. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μαριάντζελα Χατζησταματίου (σοπράνο) και τον Νίκο Παναγιωτίδη (κιθάρα).

Η Μπέττυ Μαγρίζου έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της λογοτεχνικής γραφής. Μυθιστόρημα, διήγημα, θεατρικό έργο, θεατρικό αναλόγιο, παραμύθι για μεγάλα παιδιά, παραμύθι για μικρά παιδιά, παιδικό θέατρο, έμμετρο παραμύθι. Με το μυθιστόρημά της «Με τα φτερά της ψυχής», η συγγραφέας απευθύνεται κυρίως στους έφηβους και όχι μόνο, δημιουργώντας ένα μυθιστόρημα όπου κυριαρχεί η περιπέτεια και, φυσικά, τα πολλά μηνύματα. Αγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες φέρνει τον αναγνώστη μπροστά στη δύσκολη καθημερινότητα των ατόμων αυτών και τον κάνει κοινωνό των προβλημάτων τους και των ονείρων τους. Η ατμόσφαιρα του βιβλίου, που αρχίζει με μια απαγωγή, φωτίζει κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, που τα αποτυπώματά της δεν έχουν σβήσει ακόμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου