ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γέλιο και τάνγκο

γέλιο-και-τάνγκο-23665

Το θεατρικό έργο «La nonna» του Roberto Cossa θα παρουσιάσει το 1ο ΓΕΛ Βόλου μεθαύριο Πέμπτη 10 Μαΐου στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια απολαυστική μαύρη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα αδυσώπητο σχόλιο στη σημερινή κοινωνία. Είναι η ιστορία μιας βουλιμικής γιαγιάς που τρώει ακατάπαυστα, εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά μια ολόκληρη οικογένεια. Κι ίσως κάπου στο βάθος, είναι η ιστορία ενός κόσμου στον οποίο κάποιοι καταβροχθίζουν τα πάντα και κάποιοι εν τέλει, καταβροχθίζονται. Του δικού μας δηλαδή, κόσμου… αλλά με πολύ γέλιο κι αρκετό χαμόγελο!

Η παράσταση καθρεφτίζει τις ανθρώπινες αδυναμίες και την κοινωνική αποσύνθεση σε ένα κόσμο που καταρρέει και μοιάζει πιο οικείος παρά ποτέ. «Αλλωστε όλα αυτά γίνονται στην Αργεντινή της χρεωκοπίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με φόντο το tango που κυριαρχεί στην παράσταση, για να μας θυμίζει πως η ζωή είναι μαζί σκοτάδι και φως, πάθος και μαγεία, μελαγχολία και απόλαυση» υπογραμμίζουν οι συντελεστές.

Το εγχείρημα ανέλαβε με πολύ μεράκι και συνέπεια η θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ που αποτελείται από τους μαθητές: Κατερίνα Σιμιτζή, Γιάννη Σαμαρά, Νότα Καπουρνιώτη, Βικτώρια Οικονόμου, Μαρία Κουτσορεβύθη, Ελευθερία Κουτσιμπού και Χριστίνα Ντίντο. Την παράσταση πλαισιώνει με αργεντίνικους χορούς η χορευτική ομάδα του Λυκείου που αποτελείται από τους: Ευγενία Καλλιώρα, Ελένη Κοτρώτσιου, Δημήτρη Κυρίτση, Βασιλεία Μπουκουβάλα, Δαυίδα Πανταζή, Μάκη Παππά, Ισμήνη Σολδάτου, Γιώργο Μαυρομάτη και Αλέξανδρο Σταμούλο.

Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Βασιλεία Μπουκουβάλα, στην κονσόλα βρίσκεται ο Παύλος Παπαδόπουλος. Το μακιγιάζ επιμελήθηκαν οι μαθήτριες Νίκη Ευσταθίου και Ιωάννα Παπαχατζοπούλου.

Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι καθηγητές: Αναστασία Αποστολίδου, Γιώργος Βουλγαρίδης και Σταματία Μωραΐτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου