ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΑΣΤΥλογία» για θεατρόφιλους

αστυλογία-για-θεατρόφιλους-30604

Ανοιξε στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου ο νέος κύκλος παραστάσεων με τίτλο «ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d». Πρόκειται για τη νέα παράσταση του Θεάτρου της Εμπειρίας, που σε συμπαραγωγή με τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάζεται στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου κάθε Παρασκευή μέχρι τις 15 Ιουνίου στις 20.15.

Η παράσταση που αρχικά σχεδιάστηκε να φιλοξενήσει 172 θεατές και να παιχτεί 3 φορές, τελικά φιλοξένησε πάνω από 2.200 στις 23 διπλές παραστάσεις που έκανε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο Μουσείο Πόλης του Βόλου, με το κοινό να κυμαίνεται ηλικιακά από 13 – 80 ετών και όλοι να φεύγουν συγκλονισμένοι από αυτό που βίωσαν.

Δύο χρόνια μετά, το φαινόμενο ΑΣΤΥΛΟΓΙΑ σχεδιάστηκε από την αρχή και ξανάρχεται να ταξιδέψει το κοινό του σε ένα σύμπαν όπου το θέατρο ενώνεται με την πραγματικότητα και ολόκληρη η ιστορία και παράδοση της πόλης του Βόλου ανοίγεται στα πόδια των κατοίκων της, ξανά μέσα, στο πλέον κατάλληλο για τον σκοπό αυτό κτίριο, το Μουσείο της Πόλης, καθώς και στους πλέον κατάλληλους θεατές, τους πολίτες.

Η «ΑΣΤΥλογία Reloade(a)d» είναι μια περιήγηση στα άδυτα της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου με στόχο την ανάδειξή της. Οι θεατές-προσκεκλημένοι περιηγούνται υπό τη συνεχή καθοδήγηση ηθοποιών-ξεναγών μέσα σε ένα κυκλόραμα από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, υφές και εικόνες της αστικής ιστορίας της πόλης του Βόλου, ανάμεσα σε 12 στημένα κινηματογραφικά πλατό -μεταξύ των οποίων και μία θεατρική σκηνή- και 45 ακόμη ερμηνευτές οι οποίοι νοηματοδοτούν τη διαρκώς εξελισσόμενη όσο και απρόβλεπτη πλοκή του έργου.

Ιδέα – κείμενο – καλλιτεχνική έρευνα – σκηνοθεσία – κοστούμια: Νίκος Φυτάς, πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Σχοινάς, Αχιλλέας Τίγκας, Λυσίμαχος Τίγκας, σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Σχοινάς, Νίκος Φυτάς, βίντεο: Σοφία Μανσφηλντ, διαμόρφωση δημιουργικού: Κατερίνα Χιονίδη, κείμενο σκηνής Παρθεναγωγείου: Μαρία Καραζάνου. Η ομάδα απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Γιάννη Τσούκα

Ερμηνεύουν οι: Κώστας Γιάνναρος, Δώρα Μούτσιου, Νίκος Φυτάς, Δανάη Σαλαμάνη, Αλεξάνδρα Φυτά, Λένα Νεστορίδου, Κλέαρχος Βαϊνόπουλος, Χρήστος Σχοινάς, Λυσίμαχος Τίγκας, Γλυκερία Τζήκα, και η μικρή Λυδία.

Πληροφορίες στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, Φερών 17, Παλιά. Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, προπώληση – κρατήσεις: 5 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων – επικοινωνία στο Θέατρο της Εμπειρίας:www.theaterofexperience.com, https://www.facebook.com/toexp [email protected] ή στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου: τηλ. 2421029878, mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου