ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ελένη» η Βερόνικα Αργέντζη, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής

ελένη-η-βερόνικα-αργέντζη-στο-θέατρ-30879

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη στο ρόλο της ‘Ελένης’ να επανέρχεται στο Θέατρο, ερμηνεύοντας συγκλονιστικά, το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή.

«Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της ΕΛΕΝΗΣ, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι Άνδρες διαχρονικά για να την κερδίσουν, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας, είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς, χωρίς όχι μόνο να το καταφέρνουν, αλλά να το συνδέουν με τον πόλεμο και την προδοσία.

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, με αυτογνωσία και διαλλαχτικότητα , για να μπορεί να βιώσει όλ’αυτά που εκπροσωπεί η Ελένη’»

Δ. Αβδελιώδης

Η «ΕΛΕΝΗ», πέφτει σαν μια σταγόνα της βροχής στην πνευματική έρημο που ζούμε. Ο συνταρακτικός ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, ραψωδία της ματαιότητας, στα χέρια του Δήμου Αβδελιώδη γίνεται νόημα, συγκίνηση και αλήθεια. Και η Βερόνικα Αργέντζη οδηγείται πειθαρχημένα, και οδηγεί με την σειρά της την Ελένη, στην απόλυτη ανύψωση, στην τροχιά μιας σπείρας κατοικημένης από λαμπερά σμήνη αστεριών.

Διονύσης Αντύπας

ΣΥΝΕΛΕΣΤΕΣ

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη

Ένδυμα, εικαστικά αντικείμενα, μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Μουσική: Λεό Ντελίμπ

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου

Traillers: Φοίβος Αβδελιώδης

Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου

Anagnorisis Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 21:15. Διάρκεια: 70’.

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος / Προπώληση: 8 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Δίαυλος

Για πληροφορίες: 2421025363 & 2421033692

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου – Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου