ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση για τους πρόσφυγες στη Σκιάθο

εκθεση-για-τους-πρόσφυγες-στη-σκιάθο-32480

Την έκθεση με τίτλο «Πρόσφυγες του ΄22 στην Αττική και τη Σκιάθο» παρουσιάζει το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου.

Επιλογή φωτογραφιών από την έκθεση με τίτλο «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ’22», που διοργάνωσε και παρουσίασε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στον εκθεσιακό του χώρο από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Μάρτιο του 2007, συμπληρώνεται με πολύτιμο φωτογραφικό υλικό του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου, δημιουργώντας μια νέα έκθεση στην οποία καταγράφεται και αποτυπώνεται μέσα από φωτογραφίες, έγγραφα και χάρτες η διπλή εμπειρία της υποδοχής των προσφύγων του 1922: από τη μια στην Αττική και από την άλλη στη Σκιάθο.

Ξεκινώντας από το ιστορικο-πολιτικό πλαίσιο της εποχής, η έκθεση ξεναγεί τους επισκέπτες στις πρώτες δύσκολες μέρες της νέας ζωής των προσφύγων, στην καινούρια καθημερινότητά τους και στην προσπάθεια για την αποκατάσταση και ένταξή τους. Οι φωτογραφικές μαρτυρίες ανασυνθέτουν την εικόνα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε στις δύο περιοχές με την άφιξη των προσφύγων, και φωτίζουν προσωπικές ιστορίες προσφυγιάς.

Η έκθεση πραγματοποιείται από την Κυριακή 6 Μαΐου, ημέρα των εγκαινίων, έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι 9.00-20.00 καθημερινά. Το τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες είναι 2427022012, 6938246755.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου