ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάσημη χορωδία στον Βόλο

διάσημη-χορωδία-στον-βόλο-47843

Τη χορωδία «Edinburgh University Renaissance Singers» υποδέχεται η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιοδείας που καταλήγει στον Βόλο.

Η χορωδία θα εμφανιστεί την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 8.30μ.μ στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία, υπό τη διεύθυνση του Dr. Noel O’Regan, παρουσιάζοντας έργα της περιόδου του 16ου και 17ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα συνθετών όπως οι Claudio Monteverdi, Thomas Tallis, Giovanni P. Da Palestrina. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η χορωδία «Edinburgh Singers» ιδρύθηκε το 1945 από τον διακεκριμένο θεολόγο, συνθέτη και μαέστρο Ian Pitt-Watson, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος της μαέστρος. Οι επόμενοι μαέστροι της, Herrick Bunney, John Grundy, Dr. John Kitchen, συνέχισαν το έργο του ιδρυτή της, διεύρυναν το ρεπερτόριο της χορωδίας και την καθιέρωσαν ως την επίσημη χορωδία του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Η χορωδία συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου αλλά και σε συναυλίες χορωδιακής μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Τη χορωδία διευθύνει ο Noel O’Regan.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου