ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο «Μεταξουργείο»

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-57472

Με την ταινία «Κάτω από τον ήλιο» σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο, συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, δεν πραγματοποιείται προβολή.

Η ταινία θα προβληθεί την επόμενη Παρασκευή 13 Απριλίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 16 Απριλίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Πρωταγωνιστούν: Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ντακότα Τζόνσον, Ματίας Σχούναρτς.

Θρίλερ, σάτιρα, ψυχολογικό δράμα και μια ελεύθερη διασκευή της «Πισίνας» (1969 ) από τον μεταμοντέρνα βισκοντικό δημιουργό τού «Είμαι ο έρωτας».

Ο Λούκα Γκουαντανίνο, δημοφιλής και στην Ελλάδα δημιουργός του «Είμαι ο Ερωτας» του 2009 (αυτόν τον καιρό και του «Νεαρού Πάπα» με τον Τζουντ Λο), διασκευάζει ελεύθερα την «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Αλέν Παζ, δανείζεται όμως τον τίτλο του από εκείνον τον ποπ πίνακα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ: ένα πολυτελές, τέλειο στις ευθείες του σπίτι, ταράσσεται από τ’ απόνερα μιας βουτιάς στην πισίνα.

Το φαινομενικά «τέλειο» σύμπαν τεσσάρων ηρώων, με τον ίδιο τρόπο, θα ταραχτεί από μια βουτιά στον ένοχο πόθο, στα μυστικά και στην εκδίκηση. Την ανυπέρβλητη ομορφιά του ζευγαριού Αλέν Ντελόν – Ρόμι Σνάιντερ της ταινίας του 1969, ο Γκουαντανίνο αναπληρώνει με την απίθανη, ηλιόλουστη ομορφιά του τοπίου της σικελικής Παντελερία και με αισθητικές επιλογές στα ρούχα και στον τρόπο που αποτυπώνει τα κορμιά των ηρώων του, που θ’ άξιζαν Οσκαρ στιλιζαρίσματος, αν υπήρχε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου