ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Βάσω Βούλγαρη εκθέτει στη γκαλερί «δ.»

η-βάσω-βούλγαρη-εκθέτει-στη-γκαλερί-δ-80624

Σήμερα Σάββατο 17 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Βάσως Βούλγαρη στον χώρο τέχνης « δ.» (Χατζηαργύρη 4 – Ιάσονος Βόλος ).

Το έργο της Βάσως Βούλγαρη εντάσσεται στην ανεικονική ζωγραφική. Με έργα δουλεμένα σε αραχνοΰφαντες επιφάνειες, όπου τα νήματα και οι κλωστές προβάλλουν με δεξιοτεχνία, την υψηλή ποιότητα της σύνθεσης και την ξεχωριστή διαφάνεια των πολυάριθμων χρωματικών της διαβαθμίσεων.

Η Βάσω Βούλγαρη γεννήθηκε στον Βόλο το 1977. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Στην Biennale χαρακτικής, στο Monsummano Terme 1999 και 2001, σε έκθεση Design και έκθεση φωτογραφίας, Φλωρεντία 1998, 1999. Σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής στον Βόλο, στο Πήλιο και στη Θεσσαλονίκη από το 2002 έως το 2013. Καθώς και σε ατομικές εκθέσεις στον Βόλο και στην Αθήνα 2003, 2016. Πεδία των ερευνών της είναι η ζωγραφική, η χαρακτική και η μικρογλυπτική σε κερί αργυροχρυσοχοΐας για την κατασκευή κοσμημάτων. Ζει και εργάζεται στον Βόλο.

Η δύναμη της Βάσως Βούλγαρη έγκειται στην ακαριαία και αποφασιστική μετατροπή των ιδεών σε πράξη, η ύλη παίρνει τη μορφή χρησμών, απαντήσεων, ερωτήσεων, συναισθηματικών ντοκουμέντων. Εχει δομήσει τα εργαλεία της καταγραφής της με τον εξής τρόπο: μολύβι – σινική μελάνη – νήμα. Τα πολυδιπλωμένα περιεχόμενά της και η αποκρυπτογράφησή τους είναι ένα κοπιαστικό διανοητικό εγχείρημα. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 14 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου