ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο… από μηχανής θνητός» στο Τσαλαπάτα

ο-από-μηχανής-θνητός-στο-τσαλαπάτα-118688

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, τη θεατρική παράσταση «Ο… από μηχανής θνητός», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Η παράσταση που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες γυμνασίου και λυκείου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και στις 21 Φεβρουαρίου, 11:00-12:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου.

Με όχημα την «Αμαξοστοιχία 1122» του Λευτέρη Ραφτόπουλου και αποσκευές τις διασκευές των έργων «Με την ταχύτητα του φωτός» του Ντίνο Μουτσάτσι και «Ο σταθμάρχης» του Καρόλου Ντίκενς, η θεατρική παράσταση ταξιδεύει σε απόμακρους ή ξεχασμένους σταθμούς.

Με την απαρχή της βιομηχανικής επανάστασης, η είσοδος των μηχανών στη ζωή των ανθρώπων μετέβαλε άρδην τους ρυθμούς, τους συσχετισμούς και τις σχέσεις της κοινωνίας. Η πορεία των χρόνων και το καταστάλαγμα των καταστάσεων ανέδειξε όλο το πλέγμα των σχέσεων αυτών, οι οποίες κινήθηκαν ανάμεσα στην απόλυτη λατρεία, την υποταγή αλλά και το μίσος ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μηχανή.

Χρησιμοποιώντας την ύψιστη λειτουργία της δραματικής τέχνης, σε συνεργασία με τον ζωντανό ανθρώπινο και βιωματικό λόγο, ο σκηνοθέτης, με μια μηχανή στη μεταφυσική της διάσταση, ακολουθεί τα βήματα ανθρώπων που πέρασαν από κει και έφυγαν ή… έμειναν για πάντα στις σιδερένιες ράγες.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά, επιμέλεια κειμένων Αντώνη Αντωνίου, διασκευή κειμένων από τη Φρειδερίκη Μπεκίρη, μουσική σύνθεση – μουσική εκτέλεση από τον Κωνσταντίνο Γράβο. Τους χαρακτήρες ερμηνεύουν οι: Γιώργος Γιατζιτζάκης, Δημήτρης Δακτυλάς, Γιώργος Παπαδόπουλος, Φρειδερίκη Μπεκίρη. Συμβουλευτική και τεχνική βοήθεια: Γιώργος Αποστολέρης (Σιδηροδρομικός – Σταθμάρχης ΟΣΕ Βόλου). Η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν και απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου