ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κορυφαία διοργάνωση στον Βόλο

κορυφαία-διοργάνωση-στον-βόλο-249121

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, ξεκινάει στις 10 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις ημέρες στον Βόλο. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, που διοργανώνετε με την στήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής στην Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, ο τραγουδοποιός και κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, από την Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας-Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες, ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας, Βαγγέλης Μπουντούνης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, το Σαββάτο 11 Νοεμβρίου, η Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας- Βόλου, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα και Σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο και Γιώργο Γκόλγκαρη.

Μαζί τους ο επίσης Βολιώτης τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας και η περίφημη Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την διεύθυνση του κιθαριστή και μαέστρου, Αλέξανδρου Παπαρίζου και Σολίστ τους Αχιλλέα Ακριτίδη, Εύη Γκατζή, Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια.

Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ είναι ο καταξιωμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, που θα τιμηθεί από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών,

Συμμετέχουν στην διοργάνωση κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα και οι: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου