ΔΙΕΘΝΗ

Όσλο: Άνδρας με κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε σε οικογένεια με δύο μωρά

όσλο-άνδρας-με-κλεμμένο-ασθενοφόρο-έπ-329502

Συναγερμός σήμανε στο Όσλο το μεσημέρι της Τρίτης (22/10), όταν ένας ένοπλος, αφού κατάφερε να κλέψει ασθενοφόρο, οδήγησε με ταχύτητα και έπεσε πάνω σε σε μια οικογένεια και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, οι δύο από τους οποίους είναι μωρά, γνωστοποίησαν στο Ρόιτερ η νορβηγική αστυνομία και νοσοκομειακοί αξιωματούχοι.

«Δύο μωρά τραυματίσθηκαν αφού το κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μια οικογένεια. Είναι δίδυμα ηλικίας επτά μηνών και περιθάλπονται», δήλωσε στο Ρόιτερ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον ένοπλο δράστη. «Χρησιμοποιήθηκαν πυρά για να συλληφθεί ο ύποπτος, δεν έχει τραυματισθεί σοβαρά» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ελέγχουμε το ασθενοφόρο που είχε κλαπεί από έναν ένοπλο» υποστήριξε μέσω του Twitter η αστυνομία του Όσλο. «Χρησιμοποιήθηκαν πυρά για να συλληφθεί ο ύποπτος, δεν έχει τραυματισθεί σοβαρά».

Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK, άνθρωποι χτυπήθηκαν από το όχημα που οδηγούσε ο ένοπλος. Ένα παιδί που βρισκόταν μέσα σε καροτσάκι χρειάσθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Πάντα σύμφωνα με το NRK, το οποίο επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία άνοιξε πυρ με στόχο τα ελαστικά του κλεμμένου ασθενοφόρου και ο ύποπτος απάντησε στα πυρά.

Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK έδειξε εικόνες ενός ασθενοφόρου να κινείται στη συνοικία Τόρσοβ του Όσλο ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν δύο από τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου.

«Το ένα εκλάπη από έναν ένοπλο οπλισμένο με καραμπίνα. Μερικά λεπτά αργότερα, ένα από τα άλλα ασθενοφόρα μας κατάφερε να σταματήσει το κλεμμένο όχημα πέφτοντας πάνω του. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία μετά τη σύγκρουση και τον έπιασε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αν το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως εσκεμμένη επίθεση.

«Ένας ένοπλος έκλεψε ένα ασθενοφόρο, απομακρύνθηκε μ’ αυτό και χτύπησε μερικούς ανθρώπους. Τώρα τον έχουμε πιάσει», είπε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου