ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός στη Μαλαισία από διαρροή τοξικών αποβλήτων: Μαζικές δηλητηριάσεις

πανικός-στη-μαλαισία-από-διαρροή-τοξι-590781

Πανικός προκλήθηκε στη Μαλαισία όταν ξέσπασαν μαζικές δηλητηριάσεις, ύστερα από τη διαρροή τοξικών αποβλήτων σε ποταμό της πολιτείας Τζόχουρ.

Οι Αρχές της Μαλαισίας αποφάσισαν να κλείσουν 111 σχολεία καθώς, ήδη, από τα τοξικά απόβλητα είχαν δηλητηριαστεί περισσότεροι από 300 μαθητές και καθηγητές, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι ένα φορτηγό απέρριψε τα τοξικά απόβλητα σε έναν ποταμό κοντά στα σχολεία της βιομηχανικής πόλης Πάσιρ Γκουντάνγκ, με αποτέλεσμα να εκλυθούν τοξικά αέρια.

Λίγες ώρες αργότερα, στα νοσοκομεία της περιοχής άρχισα να καταφθάνουν, κατά δεκάδες (!), μαθητές, καθηγητές και άλλοι πολίτες που είχαν εισπνεύσει τα δηλητηριώδη αέρια.

Δηλητηριασμένος μαθητές διακομίζεται σε νοσοκομείο της περιοχής

«Βάσει της τρέχουσας κατάστασης και έπειτα από τις συστάσεις της επιτροπής διαχείρισης καταστροφών της πολιτείας το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει και τα 111 σχολεία της Πάσιρ Γκουντάνγκ αμέσως», επεσήμανε ο υπουργός Μάζλι Μάλικ σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα χθες στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μάλικ ανέφερε ότι η κατάσταση γίνεται «ολοένα και πιο κρίσιμη».

Η αστυνομία της Μαλαισίας προέβη σε μια σύλληψη για το συμβάν.

Ο άνδρας που φέρεται ότι ευθύνεται για τη ρίψη των τοξικών αποβλήτων θα παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον δικαστηρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου