ΔΙΕΘΝΗ

Αίσιο τέλος είχε υπόθεση ομηρίας σε διαμέρισμα στη Γάνδη

αίσιο-τέλος-είχε-υπόθεση-ομηρίας-σε-δι-753123

Αίσιο τέλος είχε υπόθεση ομηρίας στη Γάνδη, στο δυτικό Βέλγιο. Ο όμηρος απελευθερώθηκε και τρεις άνδρες συνελήφθησαν, μετά από έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα.

Αρχικά, πληροφορίες είχαν κάνει λόγο για εισβολή τεσσάρων ενόπλων στο διαμέρισμα.

Δεν είναι γνωστά ακόμα τα κίνητρα της πράξεις, ωστόσο η οικεία εισαγγελία ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία. «Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικά (κίνητρα)» δήλωσε από την πλευρά της εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα το πρωί της Δευτέρας και το περιστατικό έληξε αρκετές ώρες αργότερα, όταν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Τουλάχιστον δύο άνδρες βγήκαν από το κτίριο με τα χέρια ψηλά, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πώς βγήκε ο τρίτος άνδρας ή εάν η αστυνομία αναζητά και άλλους δράστες.

Οι δράστες παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση, μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δικτύου VRT.

Σύμφωνα με γείτονες, τους οποίους επικαλείται το VRT, στο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Γάνδης, ζούσαν «έμποροι ναρκωτικών».

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, δημιουργώντας μια περίμετρο ασφαλείας, ενώ μονάδες επέμβασης της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Βελγίου έσπευσαν να συνδράμουν την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περιστατικό ομηρίας που είχε σημειωθεί στη Γάνδη πριν από δύο μήνες είχε σχέση με υπόθεση εκβιασμού.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου