ΔΙΕΘΝΗ

Εργατικοί: «Ας αποφύγουμε» το θέμα της μετανάστευσης πριν τις εκλογές

εργατικοί-ας-αποφύγουμε-το-θέμα-της-753531

Βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι εσωτερικό έγγραφο του κόμματος των Εργατικών συνιστά στους υποψηφίους του να αποφεύγουν το θέμα της μετανάστευσης στην προεκλογική εκστρατεία, ώστε να μην καταλήξουν να ευνοούν το UKIP.

Το κόμμα υποστήριξε ότι η επίμαχη φράση από το έγγραφο απομονώθηκε και ερμηνεύθηκε εκτός συμφραζόμενων, την ώρα που ηγεσία του κόμματος πρόκειται να παρουσιάσει πρόταση εναντίον της εκμετάλλευσης φθηνής εργατικής δύναμης από το εξωτερικό.

Στο έγγραφο με τις οδηγίες προς τους υποψηφίους, γνώση του οποίου επικαλείται η Daily Telegraph, αναφέρεται ότι η αποστολή φυλλαδίων για το ζήτημα της μετανάστευσης μπορεί να «μην βοηθήσει» τους υποψηφίους αλλά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ψήφων.

Όταν ψηφοφόροι εκφράζουν ανησυχίες για τους ελέγχους στα σύνορα, η σύσταση προς τους υποψηφίους είναι να «πηγαίνουν σε άλλα θέματα τη συζήτηση».

Επισημαίνεται επίσης ότι όταν υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού και ευρωσκεπτικιστικού UKIP ρωτούνται γιατί υποστηρίζουν το κόμμα, αναφέρουν τις περισσότερες φορές τη μετανάστευση ως κύριο λόγο.

Εκπρόσωπος του κόμματος των Εργατικών χαρακτήρισε, όπως μεταδίδει το BBC, «ανοησίες» τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, λέγοντας πως οι αναφορές του εγγράφου «απομονώθηκαν».

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου