ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργείο του ZDF στο τρενάκι του Πηλίου

συνεργείο-του-zdf-στο-τρενάκι-του-πηλίου-546488

Αυξητική τάση στη ζήτηση από σχολεία και γκρουπ επισκεπτών – Εκδρομές και για τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου

Τουριστική ατραξιόν, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών, το τρενάκι του Πηλίου «ταξιδεύει» μέχρι τη Γερμανία μέσα από τα πλάνα που κατέγραψε τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού ZDF και θα προβληθούν προσεχώς. Το τρενάκι εν κινήσει αναμένεται να γοητεύσει τους Γερμανούς τουρίστες, παράλληλα με το πηλιορείτικο τοπίο, που ξεπροβάλλει ανάγλυφο σε κάθε εικόνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το τρενάκι του Πηλίου πρωταγωνίστησε στις εικόνες, που κατέγραψαν τα μέλη του συνεργείου κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στον Βόλο και το Πήλιο, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο και για τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου, που καταπλέει τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου στο λιμάνι του Βόλου.

Το Τμήμα Τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ στη Φρανκφούρτη με περιοχή αρμοδιότητας την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και στο πλαίσιο της προβολής της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου φιλοξένησε το κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF.

Η γερμανική αποστολή κατέγραψε πλάνα και βίντεο από την παραλία του Βόλου και τα τσιπουράδικα, όπου δοκίμασε και πρόβαλε την τοπική γαστρονομία. Επίσης βιντεοσκόπησε τη διαδρομή του «Μουντζούρη» με τη συνεργασία και την υποστήριξη του γραφείου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον Βόλο. Τα τηλεοπτικά γυρίσματα έγιναν για το ταξιδιωτικό μαγκαζίνο του δεύτερου κρατικού καναλιού της Γερμανίας με τίτλο ZDF – Magazin Volle Kanne.

Ο θρυλικός «Μουντζούρης» βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Ελλήνων και ξένων τουριστών, με δεκάδες μαθητές σχολείων που βρίσκονται για εκδρομές στη Μαγνησία να εντάσσουν το τρενάκι στο πρόγραμμα επίσκεψης στα αξιοθέατα του Πηλίου.

Τα διπλά δρομολόγια που ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν όλα γεμάτα από ομάδες μαθητών που ανέβηκαν στο τρενάκι για να απολαύσουν τη διαδρομή και να γνωρίσουν τις ομορφιές του Πηλίου.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Πράπα, υπεύθυνη για το τρενάκι, «η κίνηση είναι μεγαλύτερη τη φετινή σεζόν. Εχει συγκεντρωθεί σεβαστός αριθμός επιβατών του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της φετινής σεζόν και αναμένεται να υπάρχει απόλυτη πληρότητα στο έκτακτο δρομολόγιο της Μεγάλης Τετάρτης».

Ανάλογο ενδιαφέρον σημειώνεται και για τις μέρες του Πάσχα με πλήθος γκρουπ επισκεπτών να έχει ήδη πραγματοποιήσει κρατήσεις εισιτηρίων, κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία είναι εξίσου δημοφιλής. «Το Μεγάλο Σάββατο και τις γιορτινές μέρες γενικότερα έχουμε κατά κύριο λόγο οργανωμένες εκδρομές από όλη την Ελλάδα και κρατήσεις από μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία» ανέφερε η κ. Πράπα, ενώ σημείωσε ότι στον χάρτη των επιβατών καταγράφονται ήδη και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες της Μαγνησίας.

Τα δρομολόγια ξεκίνησαν επισήμως το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά υπήρχε ήδη ενδιαφέρον από τον Μάρτιο και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Οι επιβάτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι και κλείνουν θέσεις για τα δρομολόγια που προγραμματίζονται τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ στο μεταξύ κάθε Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται διπλά δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του πλήθους των ενδιαφερομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου