ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κενά με το «καλημέρα»

κενά-με-το-καλημέρα-850501

Με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς προέκυψαν 35 περιπτώσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν την εξαίρεσή τους από την εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη.

Μεταξύ τους είναι και αρκετοί αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, που τοποθετήθηκαν στα σχολεία της περιοχής μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το υπουργείο Παιδείας καλείται να καλύψει τα συγκεκριμένα κενά με αντίστοιχο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τους οποίους ωστόσο καλεί να μετακινηθούν σε δυσπρόσιτες, κυρίως, περιοχές μόνο και μόνο για να εργαστούν το επόμενο τρίμηνο.

Μοναδικό επιπρόσθετο κίνητρο που τους παρέχεται είναι η αυξημένη μοριοδότηση, ενόψει των επόμενων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Από τη δική τους πλευρά, οι συνδικαλιστές του κλάδου αντιπροτείνουν στο υπουργείο να παραταθούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, που μόλις άρχισε και να εργαστούν σε τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ετσι θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να δεχτούν να καλύψουν τα κενά των συναδέλφων τους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν θα χαθούν ώρες μαθημάτων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους μαθητές νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου