ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εμπαιγμός

εμπαιγμός-274224

Κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψη εικόνων στις τοπικές πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, που θα παραπέμπουν σε χωματερή.

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκινούν οι καθαρίστριες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, οδηγούν στην επανάληψη των καταστάσεων, που έζησε το τοπικό ακαδημαϊκό ίδρυμα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2018, όταν πάλι οι καθαρίστριες απείχαν από τα καθήκοντά τους, επειδή οι πρυτανικές αρχές δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις τους και προκήρυξαν διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο.

Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς μετά το τρίμηνο της σύμβασης με τον εργολάβο θα γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με τις καθαρίστριες, ωστόσο, να αντιδρούν, γιατί δεν έχουν την απαιτούμενη μοριοδότηση, προκειμένου να επαναπροσληφθούν. Οι περισσότερες είναι άνω των 50 ετών και εργάζονται στο Πανεπιστήμιο 15 και 20 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν δουλειά.

Το ξέσπασμά τους κατά των πρυτανικών αρχών είναι απολύτως δικαιολογημένο, όχι μόνο γιατί οδηγούνται στην ανεργία, αλλά επειδή μέχρι πρότινος λάμβαναν διαβεβαιώσεις ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Ο εμπαιγμός είναι κάτι, που δεν μπορούν να συγχωρήσουν…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου