Η αναγκαιότητα ενός εναλλακτικού σχεδίου για την Ταξιαρχία

η-αναγκαιότητα-ενός-εναλλακτικού-σχε-545799

Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης και στη συνέχεια να γίνει πράξη η απόφαση για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Προτού συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την αναστολή μετακίνησης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Αυλώνα Αττικής, έρχεται ο ίδιος ο υπουργός να ενισχύσει το κλίμα σύγχυσης και να επιβεβαιώσει την άκρως επιφυλακτική στάση των τοπικών εκπροσώπων φορέων, που μόλις πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο της λακωνικής ανακοίνωσης της περασμένης Τετάρτης, αντέδρασαν με δυσπιστία και σημείωσαν την ανάγκη να παραμείνει η τοπική κοινωνία σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο κ. Αποστολάκης είπε χθες από τη Λάρισα ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου αναφορικά στη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων θα υλοποιηθεί κανονικά, σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος, αποσυνδέοντας την τρέχουσα προεκλογική περίοδο από το πότε θα τεθεί σε ισχύ η σχετική απόφαση. Αυτό και μόνο δείχνει τον πολιτικάντικο τρόπο, με τον οποίο προσεγγίζει η κυβέρνηση ένα μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία.

Εφόσον, δηλαδή, κάποιος επιχειρησιακός σχεδιασμός επιβάλλει τη μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών δεν υπάρχει λόγος να περιμένει το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης και στη συνέχεια να γίνει πράξη η απόφαση για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Ολα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και για τη δημιουργία εντυπώσεων, μέσα από μια δημαγωγική προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Υπάρχουν δε ασφαλείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αναστολή της μετεγκατάστασης των πεζοναυτών έχει οκτάμηνο χρονικό ορίζοντα. Δηλαδή, το «μέχρι νεωτέρας», που αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αφορά στις αρχές του 2020 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει η παραμικρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, οι τοπικοί φορείς, που πρωτοστατούν στην προσπάθεια παραμονής της Ταξιαρχίας στη Νέα Ιωνία, προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, που μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα αναθέσει σε στρατιωτικό αναλυτή την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το εύρος του αντισταθμίσματος που πρέπει να διεκδικήσει ο Βόλος για την απομάκρυνση των πεζοναυτών. Η σωστή προετοιμασία της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την τοπική οικονομική δραστηριότητα, είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης στη «φτωχοποίηση» της Μαγνησίας από την παρούσα κυβέρνηση.

Η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή μετά τις εκλογές και για αυτό οι τοπικοί φορείς πρέπει να έχουν έτοιμο ένα εναλλακτικό σχέδιο για τον περιορισμό, στο μέτρο του δυνατού, των δυσμενών επιπτώσεων από την απομάκρυνση μιας στρατιωτικής μονάδας με τεράστια συμβολή στην τοπική οικονομική δραστηριότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου