ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγωνιούν

αγωνιούν-599824

Για τις 4 Απριλίου προγραμματίζουν τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας την πραγματοποίηση κινητοποίησης διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια, με αφορμή την εκδίκαση αγωγής εκείνη την ημέρα από περιοίκους της οδού Κύπρου κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργεί πάνω από τα κεφάλια χιλιάδων μαθητών, στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ.

Το θέμα ανέδειξαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάτοικοι της περιοχής και μέλη οικολογικών οργανώσεων. Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα η τοπική κοινή γνώμη δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση ως προς τις ενέργειες που έγιναν ή που θα έπρεπε να γίνουν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Πολιτείας, έτσι ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η σχεδιαζόμενη κινητοποίηση της 4ης Απριλίου στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να επανέλθει το θέμα στην επικαιρότητα και να ασκηθεί πίεση για την επίλυση του προβλήματος. Πάνω από όλα πρέπει να εισακουστούν οι φόβοι όσων αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους, που βρίσκονται καθημερινά σε απόσταση αναπνοής από μια μεγάλη εγκατάσταση κινητής τηλεφωνίας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου