Οι ιδεοληψίες νίκησαν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια

οι-ιδεοληψίες-νίκησαν-στη-μάχη-για-τη-δ-599851

Η έξαρση των περιστατικών βίας και ανομίας στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για την κυβέρνηση. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές δεν θα κληθεί να αλλάξει το κλίμα μόνο σε ό,τι αφορά στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας και σε ό,τι σχετίζεται με τις επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πολίτες είναι ανάστατοι από τα αλλεπάλληλα κρούσματα επεισοδίων, όχι μόνο γύρω από Αστυνομικά Τμήματα, που έτσι κι αλλιώς αποτελούν συνήθη στόχο των κουκουλοφόρων, αλλά ακόμη και μέσα σε αθλητικούς χώρους, όπου εξελίσσονται αγώνες γυναικών, εφήβων, ακόμη και παιδιών!

Η περίπτωση του συνανθρώπου μας με κινητικά προβλήματα, που χτυπήθηκε αλύπητα από ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε κλειστό κολυμβητήριο στον Πειραιά, αφενός σοκάρει και αφετέρου αποτελεί την πλέον ανησυχητική ένδειξη για τις προθέσεις των «μπαχαλάκηδων», που αλωνίζουν σχεδόν ανενόχλητοι στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Από τη μία βλέπουμε τις δυνάμεις αστυνόμευσης να επιδεικνύουν ανοχή στους γνωστούς αγνώστους και από την άλλη να αντιμετωπίζουν με βιαιότητα όσους διαδηλώνουν κατά της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών ή όσους προσπαθούν να εμποδίσουν τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι αυτή η τακτική είναι επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (δηλαδή της ίδιας της Κυβέρνησης) και στρέφει τα πυρά της κατά των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, κατηγορώντας ότι χαϊδεύουν τα αφτιά των κουκουλοφόρων και των μελών του Ρουβίκωνα. Την ίδια στιγμή αποδυναμώνονται νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες, ενώ οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά Αστυνομικών Τμημάτων τείνουν να μετατραπούν σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των αστυνομικών. Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα από την ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων είναι θαύμα. Τα θαύματα όμως ούτε διαρκούν, ούτε επαναλαμβάνονται.

Μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατείνεται ότι η παρούσα κυβέρνηση έφερε ξανά την κανονικότητα στη χώρα, ωστόσο η κανονικότητα που έχουν στα μυαλό τους τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία φυλάσσονται από εκατοντάδες αστυνομικούς (με αποτέλεσμα να παραμένουν αποδυναμωμένες νευραλγικές Αστυνομικές Υπηρεσίες), δεν έχει καμία σχέση με την κανονικότητα που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά.

Η διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για τον απλό πολίτη και η αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας ένα εξαιρετικά δύσκολο στοίχημα για την κάθε Κυβέρνηση. Η παρούσα Κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα απέτυχε παταγωδώς, καθώς θέλησε να ισορροπήσει ανάμεσα στις ιδεοληψίες της και στην προσπάθεια διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με συλλογικότητες, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις μέχρι το 2015.

Το κόμμα που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις βρίσκεται στην εξουσία και σε λίγους μήνες θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών. Με τα σημερινά δεδομένα η ήττα του μοιάζει αναπόφευκτη και γιατί δεν έκοψε όσο ήταν καιρός τον ομφάλιο λώρο με τους «μπαχαλάκηδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου