Προπαγανδισμός χωρίς όρια

προπαγανδισμός-χωρίς-όρια-602544

Ως έναν βαθμό η αγωνία της κυβέρνησης να αποφύγει μια πιθανή εκλογική συντριβή, όταν στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών, είναι κατανοητή. Οπως και η προσπάθειά της να περιορίσει το εύρος της διαφαινόμενης ήττας, καθώς επίσης και να διαχειριστεί την επόμενη μέρα των εκλογών, που προμηνύεται πολύ δύσκολη για τον κ. Τσίπρα και τους επιτελείς του. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να χρησιμοποιούνται ακραίες μέθοδοι προπαγάνδας για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα και να παραπλανηθούν οι ψηφοφόροι υπάρχει τεράστια απόσταση.

Τοποθετήσεις και μάλιστα εντός του Κοινοβουλίου από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως αυτή του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, που ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε ότι πριν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια και οι γάτες με τα σκυλιά είχαν εξαφανιστεί γύρω από τους κάδους, καθώς δεν έβρισκαν αποφάγια, προσβάλλουν το εναπομείναν κύρος του πολιτικού συστήματος, καθώς και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Οι εμβρόντητοι μαθητές, που τον άκουσαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Κοινοβούλιο, δεν πρέπει να σχημάτισαν την καλύτερη εντύπωση για τον κοινοβουλευτισμό και τους ταγούς του. Επιστρέφοντας δε στα σπίτια τους θα πρέπει να αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας από έναν πολιτικό και από τους γονείς τους, που, παρότι βαδίζουμε στον ένατο χρόνο της οικονομικής κρίσης, εξακολουθούν και ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών τους μόλις και μετά βίας.

Αυτό ισχύει για το 60% των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ ένα ποσοστό κοντά στο 40% προσπαθεί να επιβιώσει με ετήσιο εισόδημα κοντά στις 10.000 ευρώ. Τόσα κερδίζει από την πολιτική ο κ. Πετρόπουλος τον μήνα. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντιληφτεί το καθημερινό δράμα χιλιάδων συνανθρώπων μας, που παρότι ο ίδιος διακηρύττει με θράσος και κυνισμό ότι τους γλίτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξαθλίωση, αυτοί εξακολουθούν να ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό και να κοιμούνται τα βράδια σε παγκάκια και στις εισόδους πολυκατοικιών.

Η ακραία φτώχεια όχι μόνο δεν εξαλείφτηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, αυξήθηκαν, όπως προκύπτει από τη μακρά λίστα των κατασχέσεων και των οφειλετών προς την Εφορία. Αυτό που άλλαξε είναι ο αριθμός όσων λαμβάνουν το μηνιαίο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, έτσι ώστε να μπορούν προμηθεύονται κάποια βασικά είδη διατροφής. Αυτό που δεν άλλαξε επί διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πιθανότητες όσων βρίσκονται στο περιθώριο να βρουν δουλειά και να ξεπεράσουν τα καθημερινά τους αδιέξοδα με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

Αυτό επίσης που δεν άλλαξε την τελευταία τετραετία είναι η διαρκής και πολλές φορές χωρίς μέτρο προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει μια εικόνα για την ελληνική κοινωνία, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Αυτή η προσπάθεια λαμβάνει εσχάτως διαστάσεις άθλιας καθεστωτικής προπαγάνδας, που δεν θα άντεχε ούτε ο Γιόζεφ Γκέμπελς!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου