ΤΟΠΙΚΑ

Προσκλητήριο συμπόρευσης στις εκλογές από τη ΛΑ.Ε.

προσκλητήριο-συμπόρευσης-στις-εκλογ-587079

Σε συνεργασία κάλεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής κινήματα και αντιμνημονιακές δυνάμεις

Προσκλητήριο συμπόρευσης με τα κινήματα και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, απηύθυνε χθες από τον Βόλο ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής εμφανίστηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ψευδεπίγραφο το δίλημμα αριστερά ή φιλελευθερισμός σχολιάζοντας τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά που επιχειρεί το κυβερνών κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αριστερά. Είναι μία δύναμη μνημονιακή, φιλελεύθερη. Το μέτωπο για το οποίο μιλά αφορά σε συνεργασία με δυνάμεις που κατηγορούνται για τη χρεοκοπία της χώρας που επειδή μεταλλάχτηκαν νομίζουν ότι θα διασωθούν πολιτικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, παραδεχόμενος βέβαια ότι η απειλή της ακροδεξιάς είναι υπαρκτή, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιείται προσχηματικά, όπως είπε.

Ο κ. Χουντής που πραγματοποιεί περιοδεία σε Μαγνησία και Λάρισα, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο κατά της καύσης RDF, υπογραμμίζοντας ως θετική εξέλιξη τη γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ που βάζει «φρένο» στην κατασκευή εργοστασίου SRF στον Βόλο.

«Αυτό δείχνει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να έχουμε οριστικά και τελεσίδικα αποτελέσματα, τέτοια που να προστατεύεται η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Από ό,τι δείχνουν οι επιδημιολογικές μελέτες έχουμε προβλήματα με νοσηρότητα του πληθυσμού. Απευθύνω πρόσκληση να συμμετέχουν όλοι οι Βολιώτες για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο», επισήμανε ο κ. Χουντής.

Επίσης ευρωβουλευτής της ΛΑΕ άσκησε επίσης δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με συμβολισμούς, τσιτάτα και πανηγυρισμούς να δημιουργήσει ψεύτικο κλίμα ανακούφισης στον λαό για έξοδο τάχα από τα μνημόνια και την λιτότητα, όμως η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ», τόνισε επίσης.

Τέλος ερωτηθείς για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ υπογράμμισε ότι ο πολιτικός του χώρος θα επιχειρήσει να συγκροτήσει μέτωπο με κινήματα και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις με στόχο να αποκτήσει ριζοσπαστική έκφραση η Αυτοδιοίκηση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου