ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία άσκηση στην Εύρηκα: Τηρήθηκαν οι χρόνοι, σβήστηκε η φωτιά

με-επιτυχία-άσκηση-στην-εύρηκα-τηρήθη-588367

Λόγω βραχυκυκλώματος στην επιχείρηση εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά, σύμφωνα με το σενάριο

Απεγκλώβισαν με ασφάλεια εργαζόμενο του εργοστασίου της Εύρηκα Ελλάς και αποσόβησαν τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς από το αναψυκτήριο σε διπλανά κτίρια της επιχείρησης αλλά και εγκαταστάσεις γειτονικών εργοστασίων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙΠΕ στο ενδεχόμενο ενός τεχνολογικού ατυχήματος.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Χρήστος Σπαθούλας τόνισε ότι τηρήθηκαν οι χρόνοι της άσκησης και ο στόχος της επιτεύχθηκε.

Από κει και πέρα είπε ότι η αποτίμηση στο σύνολό της θα γίνει τις επόμενες μέρες από επιτροπή που έχει οριστεί. «Τα όποια πιθανά λάθη και παραλείψεις θα διορθωθούν για να δούμε τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει και να προσεγγίσουμε το άριστον», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙΠΕ Γεώργιος Βλόντζος τόνισε ότι «η άσκηση ήταν μία ευκαιρία για να γνωρίσουμε την επιχείρηση Εύρηκα και για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε οι αρμόδιοι φορείς σε περίπτωση μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί με τη εκδήλωση πυρκαγιάς στο εργοστάσιο λόγω βραχυκυκλώματος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ ειδοποιήθηκε άμεσα από το εργοστάσιο και κινητοποιήθηκε χωρίς χρονοτριβή.

Στην αντιμετώπιση του κινδύνου τεχνολογικού ατυχήματος συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Καρδίτσας, η 8η ΕΜΑΚ, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ο ΔΕΔΔΗΕ Βόλου κ.ά.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα μέλος της ομάδας πυρασφαλείας του εργοστασίου είχε αισθανθεί δυσφορία από την εισπνοή καπνού και με τη βοήθεια των άλλων μελών, κατέστη δυνατό και απομακρύνθηκε σε ασφαλή χώρο για τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα με την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων αντιμετωπίστηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε άλλα κτίρια της επιχείρησης, καθώς και ο κίνδυνος για φαινόμενα Domino-επέκτασης σε γειτονικές εγκαταστάσεις, επειδή σε κοντινή απόσταση υπάρχουν δεξαμενές LPG και δεξαμενές άοσμου πετρελαίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου