ΤΟΠΙΚΑ

«Τίτλοι τέλους» για την 32η Ταξιαρχία του στρατοπέδου «Γεωργούλα»

τίτλοι-τέλους-για-την-32η-ταξιαρχία-το-589185

Εφτασε το σήμα για «ξήλωμα» της 32ης Ταξιαρχίας – Στον Αυλώνα η πλειονότητα των πεζοναυτών – Ποιοι οδεύουν για Σκαραμαγκά

Εντολή μετακίνησης σε Αυλώνα και Σκαραμαγκά… έλαβαν χθες οι 450 και πλέον στρατιωτικοί της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του στρατοπέδου «Γεωργούλα». Eνώ οι τοπικοί φορείς και το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της Μαγνησίας περιμένουν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να ακυρώσουν την απόφαση για «ξήλωμα» της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», το Γενικό Επιτελείο Στρατού με επίσημο σήμα, το οποίο εστάλη στο στρατόπεδο, δίνει εντολή μετακίνησης… όλων των στελεχών των μονάδων που συνιστούν την 32η Ταξιαρχία. Καταληκτική ημερομηνία για να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση καταγράφεται η 19η Ιουνίου.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε πως το ΓΕΣ δίνει εντολή η πλειονότητα των στελεχών να μετακινηθεί στον Αυλώνα, ενώ μία μικρή ομάδα περίπου 40 στρατιωτικών προορίζεται για τον ναύσταθμο του Σκαραμαγκά. Το σήμα αφορά στα Τάγματα 505, 521, 575, τον Λόχο Διαβίβασης, τον Λόχο Μηχανικού Πεζοναυτών, το Τάγμα Υποστήριξης κ.ά.

Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η πλέον αρνητική, καθώς επιβεβαιώνεται ότι η απόφαση της απομάκρυνσης της 32ης Ταξιαρχίας από τον Βόλο ήταν ειλημμένη εξαρχής παρά τις υποσχέσεις του ΥΕΘΑ Ευάγ. Αποστολάκη, ότι δεν θα προχωρήσει κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός αν προηγουμένως δεν έχουν εξευρεθεί ισοδύναμα για την πόλη που δέχεται ανεπανόρθωτο οικονομικό πλήγμα ύψους 20 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα η αποστολή του σήματος από το ΓΕΣ στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» λίγες ώρες αφότου το σύνολο των παραγωγικών φορέων ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Ευάγ. Αποστολάκη να ακυρωθεί η απόφαση της μετεγκατάστασης, συνιστά εμπαιγμό σε βάρος όλων των φορέων που αντιδρούν.

Εγκαταστάσεις έτοιμες έως τον Μάιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της hellasjournal.com, «στο Γενικό Επιτελείο Στρατού θέλουν να μην υπάρξει ώρα καθυστέρησης, εκτός όσων θα χρειαστούν οι πεζοναύτες για να τις περάσουν στην εθνική οδό κατά τη μετακίνηση όλου του στρατοπέδου από τον Βόλο στον Αυλώνα. Οι πεζοναύτες φτάνοντας στις νέες εγκαταστάσεις, θα περάσουν από τη νέα τους πύλη, η οποία βρίσκεται σε άλλο σημείο, εκείνο της εισόδου του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.

Ο Α’ ΓΕΣ, φέρεται να έχει δηλώσει πως τον Μάιο απαιτείται να «κοπεί η κορδέλα» των εγκαινίων για το νέο στρατόπεδο, που μετά από πάρα πολλά χρόνια θα συγκεντρώσει (έστω για λίγο) όλα τα Τάγματα Πεζοναυτών και που από αυτή τη θέση θα είναι ικανοί για διπλή αποστολή σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ώρα που θα ενεργοποιηθούν. Ο νέος Α’ ΓΕΣ έδωσε εντολή να μετακινηθούν μηχανήματα και προσωπικό από το Μηχανικό που δραστηριοποιούνται στη Θράκη και τον Εβρο ώστε να συνδράμουν με την εμπειρία τους στα έργα υποδομής που εξελίσσονται στο στρατόπεδο του Αυλώνα. Εκτός των κτιρίων, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΜΟΜΚΑ έχει αναλάβει την ανέγερση πύργου πολλαπλών ρόλων που είναι απαραίτητος για τη διαρκή εκπαίδευση των πεζοναυτών, στίβου μάχης κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή πυρετώδεις φαίνεται να είναι και οι προετοιμασίες στο ναυτικό οχυρό Σκαραμαγκά, καθώς κι εκεί τα έργα ξεκίνησαν από τη στιγμή που το ένα από τα τρία Τάγματα Πεζοναυτών θα εδρεύει μόνιμα, δίπλα στα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου