ΤΟΠΙΚΑ

Λάβρος ο Αγοραστός κατά ΥΠΟΜΕΔΙ

λάβρος-ο-αγοραστός-κατά-υπομεδι-590036

«Μας στέλνουν αποτυπώσεις της Google Earth αντί μελετών» είπε – Σοβαρές καταγγελίες για καθυστερήσεις στα έργα του περιφερειακού και του κόμβου στην Μπουρμπουλήθρα

«Αστραψε και βρόντηξε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας χθες στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

«Mας δουλεύουν όλους. Κοροϊδεύουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κοροϊδεύουν τους δημότες του Βόλου, κοροϊδεύουν τους βουλευτές που έχουν κάνει επερωτήσεις για τα συγκεκριμένα έργα», ανέφερε εξοργισμένος ο κ. Αγοραστός καταγγέλλοντας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για ανείπωτη κωλυσιεργία και προχειρότητα στην εκπόνηση μελετών που έχει αναλάβει για νευραλγικά έργα του Νομού.

Ο Κων. Αγοραστός εξοργισμένος κατήγγειλε δημοσίως πως το υπουργείο Μεταφορών, αντί των μελετών… που έχει υποχρέωση να εκπονήσει, αποστέλλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτυπώσεις από την Google Earth, χωρίς να έχουν μελετηθεί περιβαλλοντικά, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά.

«Στο υπουργείο Υποδομών όσον αφορά στις μελέτες είναι απολύτως απαράδεκτοι. Προχθές μου είπαν ότι έχουν έτοιμη τη μελέτη για τον κυκλικό κόμβο στο λιμάνι του Βόλου, στο ύψος της Μπουρμπουλήθρας, και ξέρετε τι μου έστειλαν;» τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Αγοραστός και συνεχίζοντας αποκάλυψε: «Ενα σκαρίφημα από την Google Earth το οποίο δεν έχει ούτε περιβαλλοντική, ούτε υδραυλική, ούτε ηλεκτρολογική μελέτη!».

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον περιφερειακό και ειδικότερα στο κομμάτι Μπουρμπουλήθρας- Λαρίσης για το οποίο το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, η οποία όμως παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

«Είμαστε διατεθειμένοι να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε μέσω του ΕΣΠΑ το έργο Μπουρμπουλήθρας – Λαρίσης, αλλά η μελέτη που είχε ξεκινήσει επί θητείας του πρώην νομάρχη Απ. Παπατόλια δεν έχει ακόμη προχωρήσει. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα» είπε επίσης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για σύγχρονο αίσχος. Βγαίνουν και μιλάνε για έργα χωρίς χρονοδιαγράμματα. Μας ζητούν τώρα να κάνουμε συμπληρωματική σύμβαση των 70.000 ευρώ για να μελετήσουν το έργο. Σαν δεν ντρεπόμαστε» ξέσπασε.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε το ΥΠΟΜΕΔΙ αν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις συμβατικές του υποχρεώσεις, να εκχωρήσει το δικαίωμα της εκπόνησης μελετών στην Περιφέρεια, ώστε τα έργα να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, αφού ούτως ή άλλως το σκέλος της χρηματοδότησης εγκρίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εκτίμησε πως αν αυτό είχε γίνει εδώ και τρία χρόνια που το ζητούσε η Περιφέρεια, τα δύο προαναφερθέντα έργα θα είχαν προχωρήσει. Προς επίρρωση μάλιστα της παραπάνω διαπίστωσης επικαλέστηκε το έργο της Κάρλας, το οποίο επίσης κινδύνευε με απένταξη όσο ήταν στην αρμοδιότητα του ΥΠΟΜΕΔΙ, τελικά όμως ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου