ΒΟΛΕΪ

Ολο το νησί παίζει βόλεϊ

ολο-το-νησί-παίζει-βόλεϊ-747535

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού που αναπτύσσεται ραγδαία στη Σκόπελο είναι το τμήμα πετοσφαίρισης του Α.Ο. Σκοπέλου, που τείνει να εξελιχθεί σε βασικό «αιμοδότη» παραγωγής ταλέντων για το νησί.

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου μετρά ήδη αρκετά χρόνια ζωής, παίρνοντας συνεχώς εμπειρίες από τη συμμετοχή της στα πρωταθλήματα της Ε.ΣΠΕ.ΚΕΛ. Την περσινή χρονιά συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα, όπου για την πρώτη φάση κατετάγη 3η στον όμιλό της, μην καταφέρνοντας να προχωρήσει στη δεύτερη φάση.

Με ιδιαίτερα μικρό μέσο όρο ηλικίας ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Τσακάλη έδειξε ότι το μέλλον είναι δικό της, αν αναλογιστεί κανείς τόσο τα ταξίδια που πρέπει να κάνει η ομάδα για να αγωνίζεται, όσο και άλλες τεχνικές δυσκολίες στο κλειστό γυμναστήριο, που κάνουν την προσπάθεια των κοριτσιών ακόμη πιο σκληρή.

Ιδιαίτερα σημαντική ωστόσο για το σύλλογο είναι η στήριξη από την τοπική κοινωνία του νησιού, που μεριμνά για αρκετά από τα έξοδα της ομάδας, όσο και η εμπιστοσύνη από ανθρώπους που προτιμούν τον Α.Ο. Σκοπέλου και το τμήμα πετοσφαίρισης για την άθληση των παιδιών τους.

Όπως σημειώνει ο προπονητής της γυναικείας ομάδας και των ακαδημιών Γιάννης Τσακάλης: «Το τμήμα ακαδημιών βόλεϊ μετρά 70 κορίτσια, που για το νησί της Σκοπέλου είναι πολύ σημαντικός αριθμός. Μετρώντας ήδη ιστορία έξι και πλέον ετών οπότε και ενεργοποιήθηκε, το γυναικείο τμήμα, που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚΕΛ άλλωστε κρίνεται και από την εξέλιξη των παιδιών που αθλούνται στο τμήμα των ακαδημιών του συλλόγου».

Αναφερόμενος στο έργο και τον σκοπό των ομάδων βόλεϊ του συλλόγου, ο κ. Τσακάλης σημειώνει: «Ο σκοπός μας έχει να κάνει με την αποκλειστική στελέχωση του γυναικείου τμήματος από το τμήμα ακαδημιών του συλλόγου. Σημαντική παράμετρος είναι η ηλικία αυτών των παιδιών, μερικά εκ των οποίων στην ηλικία των 13 και 14 ετών συμμετέχουν με την γυναικεία ομάδα σε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ τα θετικά αποτελέσματα διευρύνουν τόσο το κίνητρο τους να αγωνιστούν, όσο και την ανάγκη για προσωπική τους βελτίωση, ώστε ο σύλλογος να εξελίσσεται καθημερινά. Ιδιαίτερα σημαντική για τη λειτουργία των τμημάτων βόλεϊ είναι η βοήθεια του κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, καθώς αρκετοί επιχειρηματίες του μικρού -ομολογουμένως- νησιού μας και οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα καλύπτουν τις περισσότερες από τις ανάγκες που υπάρχουν για τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα».

Μεγάλη επιτυχία για τον Α.Ο. Σκοπέλου ήταν την περσινή χρονιά η κλήση αθλητριών του συλλόγου σε κλιμάκια της Εθνικής, με τον προπονητή να υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των κλήσεων: «Η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο έφερε κάποιες κλήσεις αθλητριών του συλλόγου σε κλιμάκια της Εθνικής ομάδας, με τα παιδιά να παίρνουν σημαντικές εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας η δουλειά μας να βγαίνει προς τα έξω και να επιβραβεύεται. Τα νέα παιδιά που ασχολούνται με την πετοσφαίριση έχουν δικαίωμα στο όνειρο και ο Α.Ο. Σκοπέλου, τόσο με τις ακαδημίες όσο και τη γυναικεία ομάδα δουλεύει γι’ αυτό το σκοπό».

Το ρόστερ της φετινής ομάδας που θα συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.ΣΠΕ.ΚΕΛ. αποτελείται από τις εξής παίκτριες: Κοχύλη Ράνια, Κοχύλη Κατερίνα, Καριοφύλλη Ηλιανα, Γεράκη Μαρία, Κομανάκου Χρυσα, Τσαρπαλά Ιωάννα, Φλωρούς Μαρία, Τσιβούλη Τζένη, Παπαλεξοπούλου Αγγελική, Φουσκαρίνη Χρυσάνθη, Σάββα Μάχη, Καραχαλίδου Γεωργία, Κοσμά Νίκη, Ζάνη Χριστίνα, Μούτση Αγγελική, Σκαπινάκη Ευγενία, Λεμονή Αρετή, Γκουμά Μάρια, Γκέτσκα Ειρήνη, Πόλασεκ Έρρικα.

Προπονητής γυναίκειας ομάδας – ακαδημιών Γιάννης Τσακάλης.

Εφορος Γεράκης Μιχάλης.

Υπεύθυνοι τμήματος Κεφαλωνίτη Στεφανία, Νάστας Τάσος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου