ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν διανομή προϊόντων

δωρεάν-διανομή-προϊόντων-549540

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των δικαιούχων του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Διανομή προϊόντων σε οικονομικά αδύναμους δημότες του Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 08.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι στο αμαξοστάσιο του Δήμου στο Βελεστίνο.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Μαγνησίας/Β. Σποράδων θα πραγματοποιήσει τη διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΤΕΒΑ.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, οι δικαιούχοι καλούνται να προσέρχονται στον χώρο μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης για την ώρα και ημέρα προσέλευσής τους. Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προϊόντων θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα από τους δικαιούχους για τη μεταφορά των προϊόντων τους, είτε με δικό τους μεταφορικό μέσο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιλέξουν για τη μεταφορά των προϊόντων τους από το σημείο διανομής.

Στο μεταξύ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα για τη δημιουργία δομών που είναι χρήσιμες στο κοινωνικό σύνολο, μεταξύ των οποίων κατέχει σημαντική θέση το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου, κοινωνική δομή που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2017. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Βρίσκεται μέσα στον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, σε κεντρικό δρόμο, εύκολα προσβάσιμο από όλες τις κατευθύνσεις, καθώς βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ρολόι και απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πολύ κοντά στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, παράλληλα με τη δικτύωση και συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες: Την υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών, την συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Το Κέντρο στελεχώνεται με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου