ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αλόγιστες δαπάνες

αλόγιστες-δαπάνες-759177

Δριμύ κατηγορώ από το δήμαρχο Δημ. Νασίκα για αλόγιστες δαπάνες στο Ν.Π.Δ.Δ από την προηγούμενη δημοτική αρχή

Αλόγιστες δαπάνες και ανορθόδοξη διαχείριση των πόρων που είχαν εξασφαλιστεί για τη λειτουργία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου «δείχνει» η εξέταση των οικονομικών στοιχείων για τη λειτουργία της επιχείρησης την τελευταία 3ετία επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

O ενδελεχής έλεγχος -όπως τονίζεται- που η δημοτική αρχή ξεκίνησε μόλις ανέλαβε το Δήμο Ρήγα Φεραίου, στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τη ΔΕΥΑΡΦ προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου, και η εξέταση των οικονομικών στοιχείων που αφορούν στο Νομικό Πρόσωπο, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είχε επισημανθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Οτι δηλαδή, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποδυθεί σε έναν «αγώνα δρόμου προσωπικής προβολής και επικοινωνιακής εκστρατείας» που ωστόσο καμία σχέση δεν είχε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου αφενός και αφετέρου συντηρούσε μία «ειδυλλιακή εικόνα» για το Δήμο Ρήγα Φεραίου «πόρρω απεχούσης της πραγματικότητας».

Στο πλαίσιο αυτής της καταστροφικής για την πορεία του Δήμου πολιτικής -συνεχίζει η νέα δημοτική αρχή- δαπανήθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ για εκδηλώσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για τα 3,5 χρόνια που κατείχε τα ηνία του Δήμου.

Προκαλεί πραγματικά αλγεινή εντύπωση η ευκολία με την οποία δαπανήθηκαν πόροι για «φιέστες» σε μία οικονομική συγκυρία που οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να υπολογίζουν και το τελευταίο ευρώ.

Σχολιάζοντας εξάλλου τα νέα στοιχεία, ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: «Αναρωτιόμαστε για ποια χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μπορεί να καυχιέται η προηγούμενη δημοτική αρχή, όταν διαπιστώνουμε ότι περίπου 500.000 ευρώ δαπανήθηκαν για εκδηλώσεις, σε μία οικονομική συγκυρία που η λογική και η ευθύνη απέναντι στην κοινωνία επιβάλλει «φειδώ, ορθή και διαφανή διαχείριση των δημοτικών πόρων και πάνω από όλα σεβασμό στους πολίτες και στις ανάγκες τους. Δυστυχώς η προηγούμενη δημοτική αρχή, πιστή στο δόγμα «άρτος και θεάματα» νόμιζε ότι με αυτόν τον τρόπο θα κοροϊδέψει τους πολίτες και θα αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Επειδή όμως το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» καθημερινά αποκαλύπτεται η γύμνια της και όσο συνεχίζει μέσω «ενδιάμεσων» να ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, μέχρι να αποκαλύψουμε σε όλο της το εύρος «την κληρονομιά των λαθών, των παραλείψεων και της εγκατάλειψης των δημοτών και του Δήμου Ρήγα Φεραίου». Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην δέσμευση που δώσαμε απέναντι στους δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ότι πρώτα και πάνω από όλα θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών, με κάθε κόστος , για να πετύχουμε το στόχο της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της σωστής διαχείρισης του δημοτικού χρήματος. Οσο για αυτούς που «ξεβολεύτηκαν», τους συνιστούμε…«κρείττον του λαλείν το σιγάν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου