ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεργασία για επίβλεψη έργων

συνεργασία-για-επίβλεψη-έργων-470716

Μεταξύ των δημοτικών αρχών Αλμυρού και Καρδίτσας

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και αντιμετωπίζ ουν τα προβλήματα με την ανεπαρκή στελέχωση του προσωπικού. Στη σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή Καρδίτσας για τη διάθεση τεχνικού προσωπικού προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού προκειμένου να φέρει σε πέρας τη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή σειράς έργων.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού σύναψε διαδημοτική συνεργασία με τη δημοτική αρχή Καρδίτσας καθώς δεν διαθέτει επαρκή στελέχωση από αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Ειδικότερα στον Δήμο Αλμυρού, μέχρι πρόσφατα, υπηρετούσε μοναδικός υπάλληλος, κλάδου και ειδικότητας Π.Ε. Μηχανολόγων Μηχανικών ο οποίος για σοβαρούς προσωπικούς λόγους αποσπάστηκε για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς του.

Επίσης, στον Δήμο Αλμυρού υπηρετούν δύο υπάλληλοι Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών εκ των οποίων η μία μετατάχθηκε στον Δήμο Βόλου με το Νόμο της Κινητικότητας και ο δεύτερος είναι και προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας και δύο υπάλληλοι Π.Ε. Αρχιτεκτόνων εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού.

Αντίθετα, ο Δήμος Καρδίτσας διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και είναι σε θέση να υποστηρίξει τον Δήμο Αλμυρού με τη διάθεση τεχνικού προσωπικού στη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή έργων στον Δήμο Αλμυρού.

Οι δύο Δήμοι προχωρούν σε διαδημοτική συνεργασία για την επίβλεψη και παραλαβή των αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Ενότητας Σούρπης και Πτελεού, των δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σούρπης, της βελτίωσης προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και της κατασκευής στεγασμένου χώρου λαϊκής αγοράς.

Διακήρυξη για το Κουρί

Στη διακήρυξη δημοπρασίας για την ανάδειξη πλειοδότη με στόχο την εκμίσθωση του Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επισκεπτών στο δημοτικό δάσος Κουρί προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Το Κέντρο Υποδοχής αποτελείται από αίθουσα ενημέρωσης και αίθουσα εξυπηρέτησης – αναψυχής επισκεπτών.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο διάστημα από τις 10 έως τις 11 το πρωί.

Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο ενημέρωσης των επισκεπτών του δάσους με τη λειτουργία καφέ – σνακ μπαρ ή άλλης άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η αίθουσα ενημέρωσης θα λειτουργεί με ενημερωτικό υλικό που ο δήμος θα διαθέτει και η περιβαλλοντική ενημέρωση των επισκεπτών θα γίνεται όποτε χρειαστεί από άτομο εντεταλμένο από τον δήμο.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για πέντε έτη με πρώτη προσφορά του μηνιαίου μισθώματος το ποσό των 200 ευρώ.

Επρόκειτο για ένα έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ στο οποίο προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας του δάσους.

Το εξωτερικό μέρος του κτιρίου αποτελείται από στρόγγυλους ολόσωμους κορμούς, διατομής 17 εκατοστών και καλύπτει τις ενεργειακές απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για το Νομό Μαγνησίας.

Το εσωτερικό μέρος κατασκευάστηκε, επίσης, από ολόσωμους Φιλανδικούς κορμούς ενώ η στέγη από ξύλινες δοκούς με επικάλυψη από ασφαλτικά κεραμίδια. Τα κουφώματα είναι επίσης ξύλινα, από μασίφ ξύλο.

Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην κοινότητα της Ευξεινούπολης.

Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 1.150 στρέμματα και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από χνοώδη δρυ. Η επιφάνειά του ωστόσο είναι μικρότερη, σε σχέση με αυτή που είχε τα παλιά χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου