ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των πεζοδρομίων

εγκρίθηκε-η-ανάπλαση-των-πεζοδρομίων-505372

Σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση των εισόδων

Στην έγκριση ενός ακόμη έργου, το οποίο πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αλμυρού, προχώρησε η δημοτική αρχή. Πρόκειται για την ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού.

Η παρέμβαση αφορά στην ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος, κοινόχρηστων χώρων πέριξ του 3ου Δημοτικού Σχολείου και της περιοχής της νότιας εισόδου της πόλης του Αλμυρού. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1.200.000€.

Πρόκειται για ένα έργο ασφάλειας, που αναμορφώνει την εικόνα της πόλης και παράλληλα εξυπηρετεί την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, καθώς τοποθετούνται ειδικά πλακίδια και δημιουργούνται οδηγοί όδευσης τυφλών και ράμπες ΑΜΕΑ για την εύκολη μετακίνησή τους από και προς τις ασφαλτοστρωμένες οδούς. Επιπλέον τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και νέα φωτιστικά σώματα.

Εξάλλου, η δημοτική αρχή Αλμυρού ενέκρινε και ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα αναμορφώσει συνολικά την εμπορική αγορά της πόλης. Πρόκειται για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 1.654.334,00€, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Αλμυρού.

Πρόκειται για το μοναδικό έργο στον Ν. Μαγνησίας και το δεύτερο σε όλη τη Θεσσαλία. «Οταν οι άλλοι μιλούν ότι θα κάνουν έργα, εμείς απαντούμε με έργα!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Αλμυρού.

Υποβολή πρότασης για το δημοτικό στάδιο

Η Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού υπέβαλε πρόταση για υπαγωγή του έργου επίστρωσης δαπέδου στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του συνθετικού τάπητα στον διάδρομο των προπονήσεων και των αγώνων στίβου στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού προκειμένου να διεξάγονται σ’ αυτό αγωνίσματα ανοιχτού στίβου εθνικής εμβέλειας.

Το δημοτικό στάδιο βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης του Αλμυρού, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Τρ. Αργυροπούλου και κατατάσσεται ως δημοτική αθλητική εγκατάσταση στην κατηγορία υπαίθριων εγκαταστάσεων από 500 έως 5.000 θεατές, όπου διεξάγονται αγώνες εθνικών κατηγοριών.

Οι εργασίες αφορούν σε αποξηλώσεις, ασφαλτικά και επιστρώσεις.

Συγκεκριμένα οι διάδρομοι του στίβου είναι κατασκευασμένοι και ασφαλτοστρωμένοι και υφίσταται και ένας διάδρομος από παλαιότερη κατασκευή, αλλοιωμένος και με πολλές βλάβες. Με το παρόν έργο θα αποξηλωθεί από κάθε επίστρωση και θα ασφαλτοστρωθεί με μία ακόμη στρώση ασφάλτου προκειμένου να επιπεδοποιηθεί όλη η επιφάνεια και να ληφθούν οι απαραίτητες εγκάρσιες κλίσεις ώστε να οδηγούνται τα όμβρια στο περιμετρικό κανάλι απορροής.

Ακόμη, θα γίνει διάστρωση επί τόπου του χυτού συνθετικού τάπητα (in situ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου