ΑΛΜΥΡΟΣ

Οικογενειακό δράμα πίσω από ενδοοικογενειακή βία

οικογενειακό-δράμα-πίσω-από-ενδοοικο-590741

Τυφλός με ψυχικά προβλήματα στο Αυτόφωρο του Βόλου για ενδοοικογενειακή βία

Το δράμα που βιώνουν ένας νέος άνδρας ηλικίας 37 ετών με σοβαρά προβλήματα όρασης, αλλά και ψυχικής υγείας, καθώς και η οικογένειά του αποκαλύφθηκε χθες στο ακροατήριο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο 37χρονος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού σε βάρος του θείου του που τον φιλοξενεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος χτύπησε τον συγγενή του με τα χέρια προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Ωστόσο στο Δικαστήριο τόσο η κατάθεση του παθόντα, όσο και του κατηγορούμενου προκαλούσαν λύπη.

Ο θείος του κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο ανιψιός του καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και στη συνέχεια του επιτίθεται.

«Το ίδιο συνέβη και προχθές. Τα έσπασε όλα, ενώ μου έριξε μία γροθιά στο πρόσωπο», είπε ο παθών.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του, φέρεται να είχε καθίσει επάνω στον θείο του και να τον χτυπά.

«Εχει νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές», είπε το θύμα, τονίζοντας ότι κλείδωσε τη μητέρα του σε δωμάτιο του σπιτιού για να τη γλιτώσει από τα χέρια του ανιψιού του.

«Προκειμένου να βγει από το σπίτι έσπασε τζάμια και πόρτες», ανέφερε ακόμη.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις πράξεις του.

«Σωστά τα λέει ο θείος. Με είχαν ρίξει με τον πατέρα μου σε ιδρύματα. Σήμερα έχουν αφήσει αντικαταστάτη τον θείο. Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Με δείχνουν στο χωριό με το δάχτυλο», ανέφερε στο Δικαστήριο.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα γιατί δεν φεύγει ο 37χρονος απάντησε ότι «δεν έχω πού να πάω και κάποιον να με βοηθήσει. Συνέχεια οι συγγενείς μού προκαλούν προβλήματα», ενώ για τον θείο του είπε ότι «θα του ρίξει και άλλο ξύλο αν τον κλείσει σε ψυχιατρείο. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου. Δεν μπορεί να με σκοτώνουν κάθε μέρα λίγο λίγο».

Τέλος για τις ζημιές στην τζαμαρία είπε ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να εκτονώσει εκεί την οργή του και να μη χτυπήσει και άλλο τον θείο του.

Ο εισαγγελέας έδρας του Αυτοφώρου πρότεινε ποινή φυλάκισης 38 μηνών στον 37χρονο αλλά τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Να επισημανθεί ότι με εντολή εισαγγελέα ο 37χρονος παραπέμφθηκε προχθές για εξετάσεις για ακούσια νοσηλεία αλλά προέκυψε ότι δεν έχρηζε εγκλεισμού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου