ΑΛΜΥΡΟΣ

Ομιλία του Εφραίμ Παναούση στο Βόλο

ομιλία-του-εφραίμ-παναούση-στο-βόλο-754936

Προσκεκλημένος του Θρησκευτικοφιλολογικού Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχες» Βόλου θα βρεθεί στην πόλη μας ο Αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης, αδελφός της Ιεράς Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Καπανδριτίου. Ο π. Εφραίμ θα ομιλήσει στην αίθουσα του Συλλόγου τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. με θέμα «Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ουγκάντα».

Κληρικολαϊκή Σύναξη στον Αλμυρό

Μία ακόμα κληρικολαϊκή σύναξη πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αρχιερατική Περιφέρεια του Αλμυρού και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Καταφυγή» του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Αλμυρού, υπό την προεδρεία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στη σύναξη συμμετείχαν ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο π. Γεώργιος Μπέκας, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού, καθώς και οι Κληρικοί, οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι και τα στελέχη των ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού.

Στην αρχή της συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων μίλησε για την ενότητα και τη συνοδικότητα της Εκκλησίας, δεδομένης της συνοδοιπορίας κλήρου και λαού από τα πρώτα Αποστολικά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος Μπέκας, αναφέρθηκε στο ποικίλο και εποικοδομητικό έργο της Περιφέρειας του Αλμυρού, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, κατά τον οποίο συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως οι βιωματικές Μαθητικές Θείες Λειτουργίες, θέματα νομικά, η πορεία του Εράνου Αγάπης κ.α..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου