ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή Κερασιού στον Αγιο Λαυρέντιο

γιορτή-κερασιού-στον-αγιο-λαυρέντιο-468415

Η γιορτή που ξεκίνησε πριν 36 χρόνια από τον τότε Σύλλογο Νέων Αγίου Λαυρεντίου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον Άγιο Λαυρέντιο το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού και διοργανώνεται από τον τωρινό Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου.

Οι εκδηλώσεις της ήταν αφιερωμένες στην στήριξη και την ενίσχυση της κερασοπαραγωγής που σε παλιότερες εποχές αποτελούσε σημαντική πρόσοδο στο αγροτικό εισόδημα. Σήμερα, αν και η παραγωγή είναι περιορισμένη, στην περιοχή εξακολουθούν να ευδοκιμούν κάποιες παλιές ποικιλίες και να παράγεται εξαιρετικός καρπός. Για τη συνέχιση αυτής της παράδοσης του εορτασμού, συνεργάζονται κάθε χρόνο, παραγωγοί, επαγγελματίες, κάτοικοι και τοπικοί φορείς.

Στο πλαίσιο της φετινής βραδιάς θα υπάρχει προσφορά κερασιών ωμών και παρασκευασμένων σε γλυκό από τον Σύλλογο και μουσικά θα καλυφθεί από μια σειρά σπουδαίων μουσικών και ερμηνευτών.

Στους ήχους της τοπικής μουσικής παράδοσης, και των πηλιορείτικων ζουρνάδων θα παίξουν και θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί:

Βαγγέλης Μπαντελάς (ζουρνά)
Ιάκωβος Μπαδιανούδης (ζουρνά)
Γιάννης Καραμανιώλας (νταούλι)

Θα ακολουθήσει πανηγύρι σε ρυθμούς παραδοσιακούς και λαϊκούς από τους:

Γιάννη Διονυσίου(τραγούδι – βιολί)
Δημήτρη Μπρέντα (κλαρίνο)
Παντελή Αγκιστριώτη(λαούτο – τραγούδι)
Αλέξανδρο Ριζόπουλο(κρουστά – τραγούδι).

Διοργάνωση: Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας. Χορηγοί: Δήμος Βόλου – Καταστήματα Κεντρικής Πλατείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου