Φάνης Τριανταφύλλου: Τρόικα εσωτερικού

φάνης-τριανταφύλλου-τρόικα-εσωτερικ-543511

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ

«Δεν μπορώ να υποδυθώ το ρόλο του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ». Γιατί, κύριε πρωθυπουργέ; Ποιος είναι ο ρόλος του Σαμαρά και του Βενιζέλου, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, της ελληνικής δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας;

Ο ρόλος τους δεν προκύπτει από υποθέσεις, εκτιμήσεις ή προθέσεις. Προκύπτει απ’ τα γεγονότα. Κυβέρνησαν εναλλάξ και χρεοκόπησαν συνειδητά τη χώρα, αφού πρώτα συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκμαυλισμό του ελληνικού λαού, ειδικότερα της νεολαίας, για να μη βλέπουν τη ρότα καταστροφής που είχαν χαράξει. Παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, καθιστώντας την Ελλάδα προτεκτοράτο. Εκτελώντας εντολές ξένων κέντρων εξουσίας, έριξαν το λαό στην εξαθλίωση και δημιούργησαν προϋποθέσεις λεηλασίας της χώρας. Με τη διαχρονική και πλήρη συνεργασία τους με τους επικυριάρχους της χώρας συνέβαλαν στη δημιουργία μιας βαθιάς, ολόπλευρης και ανακυκλούμενης κρίσης στη χώρα μας, χαρακτηριστικότερο γνώρισμα της οποίας είναι το οικονομικό και το κοινωνικό αδιέξοδο. Αυτόν τον ρόλο «απονέμουν» τα ιστορικά γεγονότα στο Σαμαρά και το Βενιζέλο, στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, στη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία, το ρόλο εκείνων που με πλήρη επίγνωση βούλιαξαν τη χώρα κι επέφεραν την κοινωνική ερήμωση χάριν μεγάλων ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Το ρόλο τούτο τούς ανέθεσε η ελληνική αστική τάξη και για να τον φέρουν εις πέρας είχαν την άμεση συνεπικουρία του μεγαλύτερου μέρους της, ιδιαίτερα εκείνου που σχετιζόταν με τον χρηματοπιστωτικό και τον εφοπλιστικό τομέα κι εκείνου που είχε παρτίδες με το κράτος κι ανέπτυξε μεγάλα ΜΜΕ ως μοχλό πίεσης ή επιβράβευσης δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων και κυβερνητικών στελεχών.

Αυτή υπήρξε μέχρι τις εκλογές η τρόικα εσωτερικού. Τη λέμε έτσι γιατί από τα γεγονότα προκύπτει ότι έβλαψε εξίσου τη χώρα και το λαό με την τρόικα εξωτερικού. Και μάλιστα κι οι δυο έχουν τον ίδιο αφέντη, απ’ αυτόν παίρνουν γραμμή, σ’ αυτόν απολογούνται, αυτού εκτελούν τις εντολές.

Σήμερα που στεκόμαστε μπροστά στον γκρεμό εξ αιτίας των πολιτικών του παρελθόντος τι απέγινε η τρόικα εσωτερικού; Ζει και βασιλεύει και συνεργάζεται με την ξένη τρόικα για ένα ακόμα οικονομικό χαντάκωμα του λαού. Χαίρεται με την επίθεση των πολιτικών και οικονομικών εκπροσώπων της ευρωπαϊκής (και της ελληνικής) ολιγαρχίας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης που με εντολή του λαού διαπραγματεύεται καλύτερους όρους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Χτυπάει κι αυτή, όσο μπορεί, τη διαπραγματευτική προσπάθεια. Καλεί την κυβέρνηση να καταπατήσει την εντολή του λαού και να υπογράψει άμεσα συμφωνία με τους όρους των δανειστών. Ενσπείρει, διασπείρει και διαχέει συκοφαντίες και ψέματα με σκοπό την κάμψη του ηθικού του λαού και τη δημιουργία εσωτερικής ανωμαλίας και χάους, ώστε μια αντιλαϊκή συμφωνία να παρουσιαστεί σαν η μόνη δυνατή λύση.

Εδώ δεν παίζουμε με τα λόγια. Το οικονομικό και κοινωνικό χάος τα δημιουργεί η τρόικα εξωτερικού και τα υποθάλπει και τα ενισχύει η τρόικα εσωτερικού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της χώρας και του λαού μας. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η τρόικα εσωτερικού βρίσκεται σε στενή σχέση με τις ξένες πολιτικές και οικονομικές αρχές Κατοχής της Ελλάδας, τις υπακούει δουλικά, κάνει όλα τους τα χατίρια, συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν το δεξί χέρι των επικυριάρχων και στον ελληνικό λαό σαν το πρωτοπαλίκαρο του τσιφλικά στους δουλοπάροικους. Η υπομονή των Ελλήνων, όμως, έχει όρια. Και τα όρια αυτά τα έχει ξεπεράσει η τρόικα εσωτερικού προ πολλού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου