Φάνης Τριανταφύλλου: Υπόθεση Μπόμπολα

φάνης-τριανταφύλλου-υπόθεση-μπόμπολ-552614

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα καταρρέει, οι κυρίες και οι κύριοι δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες επιτίθενται με μανία στην αριστερή κυβέρνηση για το έγκλημά της να δεσμεύσει τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Την ίδια στιγμή ποιούν την νήσσαν για την υπόθεση του διαβόητου Μπόμπολα.

Οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί απευθύνονται στον ελληνικό λαό που υποφέρει εξ αιτίας της πολιτικής των μνημονίων, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη τους μέθοδο: Καταχωρούν κάτω απ’ την ίδια ετικέτα τη συμπεριφορά της αριστερής κυβέρνησης που δανείζεται τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να μην υποκύψει στις αξιώσεις των δανειστών, με τη συμπεριφορά κάποιων που δεσμεύουν τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών προκειμένου να τα αρπάξουν. Το ίδιο συμβαίνει με την υπόθεση Μπόμπολα. Αποσιωπώντας όσο το δυνατόν περισσότερο το θέμα, καταχωρούν κάτω απ’ την ίδια ετικέτα τη συμπεριφορά της αριστερής κυβέρνησης που συλλαμβάνει για φοροδιαφυγή ένα από τα πρώτα βιολιά του συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα με τη συμπεριφορά των δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων που υπηρετούσαν τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και την καλύπτουν. Για τις κυρίες και τους κυρίους αυτούς εκείνοι που δεσμεύουν τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών προκειμένου να σωθεί η χώρα είναι ίδιοι με εκείνους που τα δεσμεύουν για να τα φάνε. Ίδιοι επίσης αποκαλύπτονται ότι είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό τους, αυτοί που συλλαμβάνουν τον Μπόμπολα για φοροδιαφυγή με αυτούς που «ξεχνούν» τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι τους, παραποιούν τα στοιχεία της κ.τ.λ.

Το βασικό γνώρισμα της προσέγγισης των κυριών αυτών και κυρίων βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους την υλική βάση από την οποία εκπορεύεται η συμπεριφορά αυτών που δεσμεύουν τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών προκειμένου να σωθεί η χώρα και εκείνων που τα δεσμεύουν προκειμένου να τα φάνε. Ή αυτών που συλλαμβάνουν τον Μπόμπολα για φοροδιαφυγή και εκείνων που τον ενθαρρύνουν και τον καλύπτουν. Με άλλα λόγια δεν λαμβάνουν υπόψη την ταξική φύση της συμπεριφοράς μιας κυβέρνησης που δανείζεται τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών προκειμένου να μη μειώσει μισθούς και συντάξεις, να μην αυξήσει τον ΦΠΑ, να μη νομοθετήσει ομαδικές απολύσεις κ.τ.λ., αλλά ούτε και εκείνων που τα δεσμεύουν προκειμένου να τα ξεκοκαλίσουν. Δεν λαμβάνουν υπόψη την ταξική φύση της συμπεριφοράς εκείνων που συλλαμβάνουν τον Μπόμπολα για φοροδιαφυγή, ούτε και εκείνων που συγκαλύπτουν το θέμα.

Τι λένε, λοιπόν, στο λαό οι κυρίες αυτές και οι κύριοι; Λένε ότι η αριστερή κυβέρνηση και οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις είναι ένα και το αυτό πράγμα. Γιατί το κάνουν; Διότι όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η σωτηρία της χώρας με τη μη υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών ή η σύλληψη Μπόμπολα για φοροδιαφυγή δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη «σωτηρία» της χώρας δια της υποταγής ή της συγκάλυψης Μπόμπολα, δεν καταλαβαίνει επίσης ούτε την προέλευση ούτε την έννοια ούτε τη στόχευση μιας αριστερής πολιτικής και μιας δεξιάς ή σοσιαλδημοκρατικής. Αντικρίζει τα δυο στρατόπεδα με το ίδιο μάτι. Κατηγορεί εξίσου και τα δυο. Κι έτσι γίνεται που, χρησιμοποιώντας τα μέσα τα οποία κατέχουν και την ισχύ, εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν και να βάζουν στο χέρι το λαό οι διάφοροι Μπομπολαίοι κι οι δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες υπηρέτες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου