Φάνης Τριανταφύλλου: Ο Αγιος Σόιμπλε

φάνης-τριανταφύλλου-ο-αγιος-σόιμπλε-562177

Η ΥΣΤΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΣ

Ξεκινώντας από τη γενικά παραδεκτή αρχή ότι η χώρα πρέπει να σωθεί, η ελληνική δεξιά και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, όπως τις εκπροσωπούν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, επιδιώκουν με όλα τα μέσα να επιτύχουν την προσαρμογή της νέας αριστερής κυβέρνησης στις απαιτήσεις της ολιγαρχίας, με την υπογραφή συμφωνίας που περιλαμβάνει νέα υφεσιακά μέτρα, καταργεί τα εναπομείναντα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, βαθαίνει την εκμετάλλευση της χώρας και του λαού και εξαλείφει κάθε κοινωνικό δικαίωμα.

Λοιπόν, τα κόμματα της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να προσεύχονται νυχθημερόν στον Άγιο Σόιμπλε! Αν ο Άγιος Σόιμπλε, καταπατώντας κάθε ιδρυτική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε έννοια δημοκρατικού, εργατικού κι ανθρώπινου δικαιώματος, συνεχίσει να καταργεί τη δυνατότητα αυτόνομης κίνησης της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης, καταργεί φυσικά και την ίδια την κυβέρνηση, είτε αυτή παραμείνει για λίγον καιρό ακόμα στην εξουσία είτε όχι. Η κατάργηση της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης από τον Άγιο Σόιμπλε στρέφεται αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών και, βέβαια, σε μια εύλογη προοπτική χρόνου επαναφέρει στην εξουσία τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που εκφράζουν αυτά τα συμφέροντα. Αυτή είναι κι η μόνη ελπίδα τής ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, γιατί η πολιτική τους τους ξεμακραίνει ολοένα και περισσότερο απ’ το λαό.

Όπως είναι γνωστό, στην ελληνική δεξιά και σοσιαλδημοκρατία δεν ανήκει τίποτε άλλο εκτός από τις δάφνες της χρεοκοπίας της χώρας, που αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Η λέξη χρεοκοπία είναι μια σκοτεινή επιγραφή απ’ όπου αναγνωρίζει κανείς πολιτικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αν όμως προχωρήσουμε πιο πέρα απ’ την ταμπέλα και λάβουμε υπόψη για τον πολιτικό τους χαρακτήρα τις εξαρτήσεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας από τον ξένο παράγοντα, καθώς και την πολιτική στάση των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων μετά τις εκλογές, τότε πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μαζί με την ιδεολογία της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας. Και ποια είναι η ιδεολογία αυτή; Όπως το απέδειξαν κιόλας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά τη μνημονιακή περίοδο (για να περιοριστούμε στο πρόσφατο παρελθόν), η ιδεολογία της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας είναι η πλήρης εξάρτηση της χώρας και του λαού από τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, ξένων και ντόπιων. Ακριβώς στηριγμένες σ’ αυτή την ιδεολογία η ελληνική δεξιά και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, όπως τις εκπροσωπούν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δεν μπορούν παρά να συμμαχούν με τον Άγιο Σόιμπλε και να προσυπογράφουν, πότε έμμεσα και πότε άμεσα, τις απειλές και τους εκβιασμούς του εναντίον της χώρας και του λαού μας, ακόμα κι αν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς οπαδούς. Αυτή την πολιτική αθλιότητα που έχει κοινωνικά αίτια δεν μπορούν άλλο η ελληνική δεξιά και σοσιαλδημοκρατία να την κρύψουν απ’ το λαό. Γι’ αυτό κι εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους για επάνοδο στην εξουσία στα χέρια του Αγίου Σόιμπλε.

Αυτό όμως δεν είναι το κυριότερο. Εντελώς σχετικά με την επάνοδό τους στην εξουσία, η αληθινά εξοργιστική προοπτική για τη χώρα και το λαό βρίσκεται στην πρόθεσή τους να συνεχίσουν την πολιτική που μας οδήγησε στη χρεοκοπία! Είναι σαν ανάμεσα στους κολίγους ενός τσιφλικά, που επιτέλους ανακάλυψαν την αξία της ελευθερίας, να έβγαινε ένας μπράβος, ένας βασανιστής τους, συνδεδεμένος ακόμα πλήρως με τα συμφέροντα του αφέντη του και να έλεγε: η υποταγή σας στον τσιφλικά πρέπει να συνεχιστεί, γιατί το να εργάζεστε για τον εαυτό σας στα δικά σας χωράφια είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς ο τσιφλικάς θα σας καίει τα σπαρτά και θα σας βάζει συνέχεια τρικλοποδιές! Και μόνο το γεγονός ότι η ελληνική δεξιά κι η ελληνική σοσιαλδημοκρατία, όπως τις εκπροσωπούν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, είναι ικανές να δείχνουν μια τόσο τερατώδη συμπεριφορά στον ελληνικό λαό, ενώ στο μεταξύ αυτός έχει ξυπνήσει, αποδεικνύει πόσο γερά δεμένες είναι στο άρμα των συμφερόντων που εκπροσωπεί ο Άγιος Σόιμπλε… Πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά για το λαό…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου