Φάνης Τριανταφύλλου: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

φάνης-τριανταφύλλου-ο-βασιλιάς-είναι-592658

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ – ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ισχυριζόμαστε ότι το πρόβλημα δεν είναι να επιβιώσουμε στη γερμανική Ευρωπαϊκή Ενωση αποδεχόμενοι ένα καθεστώς, όπου η εξουσία των λίγων και ισχυρών συνεχώς θα παράγει τα ίδια προβλήματα για τη χώρα μας, αλλά να την υπερβούμε και να ζήσει ο λαός μας ισότιμα με τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Ισχυριζόμαστε ότι στο πρόβλημα αυτό τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν έχουν απάντηση. Ισχυριζόμαστε ότι μια νέα κριτική στη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία είναι αναγκαία, ώστε να αποδειχτεί και στη σημερινή συγκυρία πως η πολιτική τους πρόταση κατατείνει αποκλειστικά στην αναπαραγωγή των παλιών και επώδυνων για το λαό μας τρόπων ανάπτυξης και κοινωνικής οργάνωσης.

Ισχυριζόμαστε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προκοπή αν η πολιτική πρόταση της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ξεδιπλώθηκε και χτες στη Βουλή, εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικό μέρος του λαού. Δεν μπορεί να δημιουργήσουμε μια άλλη Ευρώπη, αν το μέρος αυτό του λαού στηρίζει τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο και το λαό μας υποτελή. Η τοποθέτηση των δεξιών και σοσιαλδημοκρατών πολιτικών αρχηγών χτες στη Βουλή είναι ενδεικτική του χαρακτήρα που εξ αντικειμένου λαμβάνει η στήριξη τμήματος του λαού. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι (και για τον προσεκτικό παρατηρητή και η ακροδεξιά με τον τρόπο της) επιχείρησαν χτες να διασώσουν τους πολιτικούς και οικονομικούς όρους που επέβαλε στη χώρα και το λαό μας το όργανο της ολιγαρχίας, η τρόικα. Δεν πρόκειται, απλώς, για πολιτική κακοήθεια, πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα πολιτικού εγκλήματος κατά της χώρας και του λαού μας, που εάν αφεθεί να ευδοκιμήσει οδηγεί σε κοινωνικό όλεθρο.

Ισχυριζόμαστε ότι μόνο η άρνηση του νεοφεουδαρχικού καθεστώτος και των πολιτικών του εκφράσεων οδηγεί στην απελευθέρωση της χώρας και του λαού μας από τα δεινά που επισώρευσε ο ζυγός της ξένης και της ντόπιας ολιγαρχίας. Οπως προέκυψε και από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, η άρνηση της πολιτικής πρότασης της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας είναι μια άλλη πολιτική πρόταση, η οποία προτάσσει μια κοινότητα χωρών ισότιμων, αλληλέγγυων και σε αντιδιαστολή προς κάθε ιδέα υποταγής των λαών στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της ολιγαρχίας. Η άρνηση των αντιλαϊκών εντολών της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπροστά στις οποίες και χτες ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης από βήματος της Βουλής έκλιναν πάλι το γόνυ, ισχυριζόμαστε ότι συνιστά το πρώτο και αναγκαίο βήμα προς την υπέρβαση που οδηγεί στην ανεμπόδιστη έκφραση των λαϊκών συμφερόντων από μία κυβέρνηση του λαού.

Τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα (μαζί και η ακροδεξιά με τον δικό της ιδιόρρυθμο τρόπο), που και χτες στη Βουλή απέδειξαν και θεωρητικά και πρακτικά ότι ασχολούνται ενεργητικά και μαχητικά μόνο με την προάσπιση των συμφερόντων της ξένης και της ντόπιας ολιγαρχίας, αποκλείοντας την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ως αντιπαραγωγική, αντικοινωνική, αντεθνική κ.ο.κ., βοήθησαν να ξεδιαλύνει ακόμη περισσότερο μια μεγάλη ασάφεια στο μυαλό του λαού σχετικά με το ρόλο τους. Χάρις στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή διακρίνεται σήμερα καθαρότερα ότι καμιά δεξιά ή σοσιαλδημοκρατική πολιτική πρόταση δεν μπορεί να υπηρετήσει την υπόθεση του λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου