Φάνης Τριανταφύλλου: Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

φάνης-τριανταφύλλου-η-αυτοκρατορία-α-595079

ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αναζητώντας σύνδεση μεταξύ των αιτίων της ενορχηστρωμένης και διαρκώς εντεινόμενης επίθεσης εναντίον της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης και εκείνων που εξαπολύουν αυτή την επίθεση, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η πολιτική πρόταση της νέας ελληνικής κυβέρνησης αντιτίθεται σφοδρά στην οικοδόμηση ενός Δ΄ Ράιχ της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην κυριαρχία των ολιγαρχικών πολιτικοοικονομικών συμφερόντων που αυτό εκπροσωπεί.

Η επίθεση προέρχεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Κύριοι εκπρόσωποί της δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ που βρίσκονται στα χέρια ολιγαρχών. Στόχος να βρεθεί ο ελληνικός λαός, δύο μήνες μετά τις εκλογές, μπροστά στο ακόλουθο δίλημμα: Ή η ελληνική κυβέρνηση θα αφεθεί να διεκδικεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα και δικαιώματα της χώρας και του λαού, με αποτέλεσμα τη βαριά τιμωρία μας από την ευρωπαϊκή ολιγαρχία ή, δεύτερον, θα υπερισχύσει η άποψη των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούν την ολιγαρχία, της ευρωπαϊκής και εγχώριας δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας, και θα γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς, εξέλιξη που θα επισημοποιηθεί από μια νέα κυβερνητική συνεργασία με μέρος αυτών των δυνάμεων, με αποτέλεσμα η χώρα να κερδίσει την ηρεμία και την ασφάλεια που της λείπουν πορευόμενη τις επόμενες δεκαετίες στο δρόμο που χάραξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η πρώτη τάση προτάσσει την ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας, το λαϊκό συμφέρον που αντίκειται προς τα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας. Η δεύτερη τάση πρεσβεύει το αντίθετο. Η απειλή της βαριάς τιμωρίας στην περίπτωση που η νέα ελληνική κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της γραμμή αποβλέπει στην ανατροπή της και χρησιμοποιείται για να προλάβει την εξάπλωσή της στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ένας ολόκληρος πολιτικός και τεχνικός μηχανισμός παραγωγής εκβιασμών, απειλών, συκοφαντιών και ψεμάτων (με τα ολιγαρχικά ΜΜΕ να αποτελούν τον προβεβλημένο τομέα της αυτοματοποιημένης αναπαραγωγής και διασποράς τους) πιέζει τον ελληνικό λαό να άρει την εμπιστοσύνη του από τη νέα κυβέρνηση και να επιλέξει την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος. Οι απειλές και οι εκβιασμοί του ευρωπαϊκού πολιτικοοικονομικού ιερατείου, ευρωπαϊκών ΜΜΕ όπως η Bild, των κομμάτων της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας και των ντόπιων ολιγαρχικών ΜΜΕ σε τούτη τη φάση στοχεύουν στη διατήρηση και την επέκταση της ολιγαρχικής εξουσίας στην Ελλάδα μέσω της χειραγώγησης του ελληνικού λαού. Σε αυτή την προσπάθεια ο τρομερός τούτος μηχανισμός αποδεικνύει την ολοκληρωτική του φύση, δεδομένου ότι καθορίζει, επί ποινή «θανάτου» σε ενδεχόμενο παρέκκλισης, τις δραστηριότητες και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να ταυτίζονται με τις δραστηριότητες και τις ανάγκες των λίγων και ισχυρών. Έτσι δεν υπάρχει πια αντίθεση ανάμεσα στις επιδιώξεις του λαού και τις επιδιώξεις της ολιγαρχίας, μια αυθαιρεσία που δεν επιτρέπει στη λαϊκή βούληση να εκπορεύεται από τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και νομιμοποιεί τη διακυβέρνηση της χώρας (και της Ευρώπης) από τους πολιτικούς εκπροσώπους της ολιγαρχίας.

Βλέποντας τον ολοκληρωτισμό που χαρακτηρίζει την ολιγαρχία και το στόχο της για τη συντριβή του λαϊκού συμφέροντος, δεν μπορούμε να παρατηρούμε «ουδέτεροι» την προσπάθειά της να σπάσει την πολιτική γραμμή της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να τη σύρει στα νερά της. Ούτε μπορούμε να διαχωρίσουμε τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, τους μηχανισμούς τους στο κράτος, τα ολιγαρχικά ΜΜΕ κ.τ.λ. από τον σκοπό που γι’ αυτόν έχουν δημιουργηθεί: να διαιωνίσουν τη σημερινή μορφή της κοινωνίας ως ενός συστήματος εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους. Ο εκβιασμός, η απειλή, το ψέμα, η συκοφαντία, ο τρόπος που το σύστημα αυτό οργανώνει την επίθεσή του εναντίον της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης επιβάλλει από μας μια αρχική εκλογή στο δίλημμα που θέτουν, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υπέρ των εκβιαστών, των ψευτών, των συκοφαντών κ.τ.λ. Κι αμέσως μετά μια ακόμα εκλογή, η οποία έχει σχέση με τα συμφέροντα που υπηρετούν οι εκβιαστές και οι ψεύτες κ.ο.κ. μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να δούμε ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί τρόποι μεταχείρισης της νέας κυβέρνησης διαγράφουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ακραίας χρησιμοποίησης της χώρας και του λαού μας υπέρ των συμφερόντων της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου