ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα με θέμα «Πολλαπλή Νοημοσύνη, Μαθησιακή και Κοινωνική Λειτουργία»

ημερίδα-με-θέμα-πολλαπλή-νοημοσύνη-μ-30843

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και της Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα την «Πολλαπλή Νοημοσύνη, Μαθησιακή και Κοινωνική Λειτουργία».

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 21:00 στο Βόλο στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα Σάββατο 12 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00 στη Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, στην αίθουσα Α, εντός του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει με απλό και κατανοητό τρόπο τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης και πως αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πρακτικό οδηγό και εργαλείο για εκπαιδευτικούς, γονείς και επαγγελματίες ανθρωπιστικών επιστημών στη βελτίωση της καθημερινής πρακτικής και επικοινωνίας τους με τα παιδιά, στην καλύτερη ανταπόκρισή τους στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, στην ενίσχυση των ξεχωριστών κλίσεων και δεξιοτήτων του κάθε παιδιού και στη διαμόρφωση κατάλληλων εκπαιδευτικών – σχολικών δραστηριοτήτων ώστε να επιτυγχάνεται ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης.

Εισηγητές της ημερίδας είναι μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας μας, αλλά και Πανεπιστημίων του εξωτερικού: Δρ. Χατζηπαναγιώτου Π.: Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Διευθύντρια Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Τσιναρέλης Γ.: Visiting Professor, Δρ. Φλουρής Γ.: Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.),της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δρ. Μαυρόπουλος Α.: Διδάσκων σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, για τον Βόλο στα τηλέφωνα 2421028476 & 2421102083, για τη Θεσσαλονίκη στο τηλέφωνο 2310500473.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου