ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις φυσικοθεραπευτών στα ΚΑΠΗ και τα ιδρύματα του Βόλου

δράσεις-φυσικοθεραπευτών-στα-καπη-κα-313139

Το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών του Ν. Μαγνησίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, έχει δρομολογήσει δράσεις στον Βόλο οι οποίες ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, στο ΚΑΠΗ Βόλου, στο Γηροκομείο Βόλου και στο Γηροκομείο Ερατώ, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την πρόληψη των πτώσεων στην τρίτη ηλικία (πρόγραμμα Profound).

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την εργονομία γραφείου και Η/Υ, επίσης δράση έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» καθώς επίσης δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στα σχολεία του Ν. Μαγνησίας, που θα αφορούν στην εργονομία σχολικής τσάντας, εργονομία γραφείου και ηλεκτρονικού υπολογιστή και στην αξιολόγηση σκολίωσης.

Εξάλλου ενημερωτικές δράσεις θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος».

Τέλος, καθιερώνεται η 30η Σεπτεμβρίουκάθε έτους ως «Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας». Στα πλαίσια αυτά, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και ειδικότερα από τις 25-29 Σεπτεμβρίου, τα ιδιωτικά και δημόσια φυσικοθεραπευτήρια θα δέχονται δωρεάν τους ηλικιωμένους πολίτες για να υποβληθούν στις δοκιμασίες για την πρόληψη των πτώσεων, εφαρμόζοντας αξιολόγηση, επίδειξη ασκήσεων καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού.

«Η φυσικοθεραπεία με τις παρεμβάσεις της, αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου και της κινητικής δυσλειτουργίας, προάγει τη φυσική αποκατάσταση, μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Τμήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου