ΥΓΕΙΑ

Συνδυασμοί τροφών που δεν μας κάνουν καλό

συνδυασμοί-τροφών-που-δεν-μας-κάνουν-κ-387859

Λευκό ψωμί με μαρμελάδα

Αν επιλέγετε το λευκό ψωμί με μαρμελάδα για το πρωινό σας, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τόσο το λευκό ψωμί όσο κι η μαρμελάδα εκτινάσσουν τα επίπεδα σακχάρου στα ύψη. Ο συνδυασμός αυτός όχι μόνο δεν σας χορταίνει, αλλά θα σας δημιουργήσει ένα αίσθημα πείνας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σαλάτα με σάλτσες με χαμηλά λιπαρά

Πρέπει να γνωρίζετε πως η απορρόφηση των βιταμινών Α και Κ χρειάζονται λίπος για να μπορέσουν να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Για αυτόν τον λόγο την επόμενη φορά αντικαταστήστε τις light σάλτσες με μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.

Δημητριακά με γάλα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πρωινό που επιλέγουν οι περισσότεροί μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην κοιλιά. Τόσο τα δημητριακά όσο και το γάλα (κυρίως το αγελαδινό) περιέχουν υδατάνθρακες και αφομοιώνονται αμέσως από τον οργανισμό μας. Η τόσο γρήγορη αφομοίωση μπορεί να δημιουργήσει απότομες αυξομειώσεις ενέργειας. Αντικαταστήστε ε το γάλα με γιαούρτι, του οποίου η πέψη απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Κρασί με γλυκό

Το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης η οποία στη συνέχεια μετατρέπει την επιπλέον ζάχαρη του γλυκού σε λίπος .Αυτό προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους. Συνδυάστε το κρασί σας με λαχανικά και το αγαπημένο γλυκό σας με μια κούπα καφέ ή τσάι

Burger με τηγανητές πατάτες

Το ψημένο λίπος και τα συντηρητικά στα burgers σχηματίζουν μια ουσία η οποία σε συνδυασμό με τη ζάχαρη από τις τηγανητές πατάτες σκοτώνουν τα κύτταρα, κάνουν τον μεταβολισμό να υπολειτουργεί και επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Ρολό κιμά με πουρέ

Το ρολό κιμά είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη αλλά είναι πολύ λιπαρό και έχει περιττές θερμίδες. Ο πουρές πατάτα προσφέρει μικρή ποσότητα από φυτικές ίνες ενώ το βούτυρο που περιέχει προσθέτει κορεσμένο λίπος.

Πίτσα με αλλαντικά

Ο συνδυασμός αυτός στην πίτσα μπορεί να προσφέρει γεύση αλλά προσφέρει παράλληλα και πολλές θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Επιλέξτε πίτσα με λαχανικά για περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά, γιατί η ζωή σας δεν θα έχει γεύση τουλάχιστον επιλέξτε άπαχη γαλοπούλα. Για να μετριάσετε το κακό, συνδυάστε την πίτσα σας με ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.

Τσιπς τορτίγιας με μεξικάνικη σάλτσα

Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει την κατακράτηση υγρών και δίνει περιττές θερμίδες. Και μπορεί η μεξικάνικη σάλτσα να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, αλλά δεν σας γεμίζει το στομάχι και νιώθετε να πεινάτε συνέχεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου