ΔΙΕΘΝΗ

16χρονος έχασε τη ζωή του από απότομη κατανάλωση καφεΐνης

16χρονος-έχασε-τη-ζωή-του-από-απότομη-κα-461711

Στην κατανάλωση υψηλής περιεκτικότητας καφεΐνης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αποδίδει ο ιατροδικαστής τον θάνατο ένας 16χρονου στις ΗΠΑ.

Ο νεαρός Ντέιβις Αλεν Κράιπ που έχασε τη ζωή του τον περασμένο μήνα φαίνεται πως είχε καταναλώσει ένα καφέ λάτε, ένα μεγάλο ποτό, Mountain Dew, και ένα πολύ-καφεϊνούχο ενεργειακό ποτό. Ολα αυτά μάλιστα σε λιγότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γκάρι Ουότς, η καφεΐνη του προκάλεσε αρρυθμία με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να χάσει τις αισθήσεις του.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 16χρονος θεωρείτο υγιής και η νεκροψία δεν έδειξε σημάδια υπάρχουσας μη διεγνωσμένης καρδιακής πάθησης. «Δεν πρόκειται για υπερδοσολογία καφεΐνης, δεν λέμε ότι ήταν η συνολική ποσότητα της καφεΐνης στο σύστημα, ήταν απλά ο τρόπος που την έλαβε το σώμα του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής στην αναφορά του.

Ο έφηβος είχε βάρος Ο Ντέιβις 90 κιλά, ωστόσο δεν θεωρούνταν παθολογικά παχύσαρκος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. «Δεν προσπαθούμε να εμφανιστούμε τελείως αντίθετοι με την καφεΐνη. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν προσοχή στην πρόσληψη καφεΐνης και πώς το κάνουν, ακριβώς όπως κάνουν με το αλκοόλ ή τα τσιγάρα», σημείωσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι το ενεργειακό ποτό που κατανάλωσε 16χρονος δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν σε δοχείο στο μέγεθος μεγάλου αναψυκτικού.

Παράλληλα ο Τόνι Χέγκαρτι, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υπογράμμισε ότι ήταν πιθανό ο Ντέιβις να είχε ενδεχομένως γενετική πάθηση της καρδιάς, που να μην βρέθηκε στην αυτοψία και καφεΐνη επίδρασε ως προς αυτό.

«Νομίζω ότι η καφεΐνη θα πρέπει να έχει αλληλεπιδράσει με κάτι στην καρδιά. Αν είστε ένα ατυχές άτομο με προϋπάρχουσα πάθηση και καταναλώσετε υπερβολική καφεΐνη τότε βρίσκεστε σε κίνδυνο», σημείωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου