ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερα από 100 παιδιά με διαβήτη στη Μαγνησία

περισσότερα-από-100-παιδιά-με-διαβήτη-στ-527604

Σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αναπτύσσονται από την Ένωση Γονέων Διαβητικών Παιδιών και Εφήβων Ν. Μαγνησίας, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των 100 και πλέον πασχόντων, που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο αλλά και ευρύτερα. Παράλληλα, οι δράσεις που αναπτύσσονται έχουν ως στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, προκειμένου να ενταχθούν στους κόλπους του συλλόγου και άλλοι πάσχοντες, και παράλληλα να υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση πάνω στο θέμα του διαβήτη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σκοποί του συλλόγου είναι, άλλωστε, η ενημέρωση, η υποστήριξη και η εκπαίδευση των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος Αρίστη Αριστείδου «θέλουμε να έρθει ο κόσμος κοντά μας για να τον ενημερώσουμε πραγματοποιώντας επιστημονικές ημερίδες. Διοργανώνουμε εκπαιδευτικά μαθήματα για σωστή ρύθμιση του διαβήτη, για ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη, που είναι πολύ σημαντικά για τις οικογένειες, και προσπαθούμε να προωθήσουμε τα δικαιώματα που έχει ο ασθενής, να απαιτήσουμε από το υπουργείο να είναι όσο το δυνατό καλύτερη η θεραπεία, και να δίνονται τα αναλώσιμα που είναι αναγκαία για τη θεραπεία».

Μεταξύ των αιτημάτων που προωθούνται σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων, είναι η χορήγηση μέσω των ταμείων του νέου μετρητή σακχάρου, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των παιδιών που πάσχουν από διαβήτη, ενώ σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στον ΕΟΠΠΥ.

Παράλληλα η πρόεδρος του συλλόγου υπογραμμίζει ότι το ζήτημα της εκπαίδευσης είναι καθοριστικής σημασίας, ενώ σημειώνει επίσης ότι «πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει τους καθηγητές στα σχολεία, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό, διότι υπάρχουν αρκετά παιδιά με διαβήτη».

Ο σύλλογος έχει εκδώσει, στο πλαίσιο αυτό, ενημερωτικό έντυπο, το οποίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και έχει διανεμηθεί σε σχολεία. «Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη δραστηριότητα να γίνει σε συντονισμένη βάση και να πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» όπως επισημαίνει η κ. Αριστείδου.

Μεταξύ των αιτημάτων που διατυπώνονται, εξάλλου, από το σύλλογο, είναι η δημιουργία διαβητολογικών κέντρων στα νοσοκομεία, στελεχωμένα με το ανάλογο προσωπικό, προκειμένου να παρέχεται ολοκληρωμένη ενημέρωση στον κόσμο και τις οικογένειες των πασχόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου