ΥΓΕΙΑ

Συμπόσιο: Σημαντικές εξελίξεις στην εξωσωματική γονιμοποίηση

συμπόσιο-σημαντικές-εξελίξεις-στην-ε-603374

Τεράστιες είναι οι πρόοδοι που έχουν συντελεστεί στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Οι εξελίξεις στη βιοτεχνολογία συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων μεθόδων και τεχνικών, βελτιώνοντας τα ποσοστά γεννήσεων υγιών παιδιών.

Το θέμα θα συζητηθεί στο 1ο Επιστημονικό ΣυμπόσιοΥποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με θέμα “Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση”, το οποίο πραγματοποιείται στις 13 και 14 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Στο συμπόσιο, που διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Conception of Life”, θα μετάσχουν διεθνούς φήμης επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται ο διεθνούς φήμης καθηγητής και ερευνητής δρ Dominique de Ziegler, από τη Γαλλία, η δρ Sunkara Sesh, με εξειδίκευση στην αναπαραγωγική ιατρική και χειρουργική, από την Αγγλία και ο δρ Carlos Alviggi, από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης με εξειδίκευση στη παθοφυσιολογία της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Την εμπειρία του θα παρουσιάσει και ο πρωτοπόρος στις σύγχρονες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Ηuman Fatemi από την Ισπανία, επιστήμονας με περισσότερα από 29 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους ο δρ Αριστείδης Αντσακλής, καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Νανόπουλος.

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Συμποσίου, αναπληρωτής καθηγητής Θέμης Μαντζαβίνος, δήλωσε σχετικά:

“Το υψηλό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων θεραπειών τοποθετούν την Ελλάδα στο προσκήνιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον παγκόσμιο χάρτη.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε στη χώρα μας αυτό το συνέδριο, το οποίο φέρνει κοντά κορυφαίους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο σε μια ευρεία συζήτηση γύρω από την υπογονιμότητα και τους πιο σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής της”.

Oι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένα θέματα υπογονιμότητας, όπως: Διέγερση ωοθηκών, σύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο, παρένθετη μητρότητα, εξατομικευμένη φαρμακευτική πρόκληση ωορρηξίας, PCOS νέες προοπτικές, εξωσωματική γονιμοποίηση: Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον, ενδομητρίωση και υπογονιμότητα, Spindle transfer: Από την έρευνα στη γένεση του πρώτου παιδιού, φτωχή ωοθηκική ανταπόκριση, εξατομικευμένες θεραπείες IVF, κατάψυξη όλων των εμβρύων (freeze all), υποστήριξη ωχρινικής φάσης και αποτυχίες εμφύτευσης των εμβρύων και διατήρηση γονιμότητας.

Επίσημη γλώσσα του συμποσίου είναι η ελληνική. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα αγγλικά. Η εγγραφή στο συμπόσιο είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου