ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 7% στους εθελοντές αιμοδότες στη Μαγνησία

αύξηση-7-στους-εθελοντές-αιμοδότες-στη-109684

Σε 2.000 υπολογίζονται στη Μαγνησία, ενώ παράλληλα ο Σύλλογος «Αλληλεγγύη» συνεχίζει τις προσπάθειες

Ενθαρρυντική είναι η διαπίστωση ότι έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 7% οι εθελοντές αιμοδότες στη Μαγνησία, τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να καλύπτονται οι διαρκώς αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων. Σύμφωνα με τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, σε σύνολο 4.300 εγγεγραμμένων μελών, οι ενεργοί αιμοδότες ανέρχονται σε 2.000 περίπου, έναντι των 1.300 που υπήρχαν, αντίστοιχα, τα προηγούμενα χρόνια. Η αύξηση των μελών του συλλόγου είναι άξια υπογράμμισης, διότι αποδεικνύει ότι η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη έννοια για χιλιάδες ανθρώπους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ζητούμενο του ίδιου συλλόγου είναι, ωστόσο, η προσθήκη και νέων μελών και κυρίως αιμοδοτών νεαρής ηλικίας, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα μέλη που λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας, αδυνατούν να προσφέρουν πλέον αίμα.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι προσπάθειες που έχουν ως στόχο το άνοιγμα στα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, προκειμένου να υλοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις για τους μαθητές κάθε ηλικίας.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους Συλλόγους, που θέλουν να ενισχύσουν τις δράσεις αιμοδοσίας και πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε όποιον ζητάει τη βοήθειά μας, πραγματοποιώντας παράλληλα ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία» όπως αναφέρει ο κ. Γελαγώτης.

Ουσιαστικός στόχος του Συλλόγου είναι να επεκταθούν οι ενημερωτικές δράσεις για τα οφέλη και τη σημασία της αιμοδοσίας στα σχολεία της Μαγνησίας, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους διδάσκοντες. «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας, προκειμένου να τα εντάξουμε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στην αιμοδοσία και να δημιουργήσουν τράπεζα αίματος, η οποία θα έχει θετικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών. Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει ότι «βλέποντας τα παιδιά τα οφέλη του αίματος και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αιμοδοσία, ενδεχομένως θα γίνουν και οι ίδιοι μελλοντικοί εθελοντές αιμοδότες».

Οι προσπάθειες επέκτασης των ενημερωτικών δράσεων στα σχολεία συνεχίζονται, ενώ έχουν προηγηθεί, σημειωτέον, αιτήματα του συλλόγου τόσο στην πανελλήνια ομοσπονδία, όσο και στο αρμόδιο υπουργείο, περικειμένου να παραχωρηθεί χώρος για την πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων, συζητήσεων αλλά και ομιλιών, με αποδέκτες δεκάδες μαθητές σχολείων.

Ζητούμενο για το σύλλογο «Αλληλεγγύη» είναι να υπάρξει ανταπόκριση από το σύνολο των σχολείων, Λύκεια, Γυμνάσια αλλά και δημοτικά, προκειμένου να ενισχυθεί η ενημερωτική προσπάθεια που αποσκοπεί, όπως προαναφέρθηκε, στην περαιτέρω μελλοντική αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών.

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και όπως σημειώνει ο κ. Γελαγώτης «μας δίνουν κουράγιο για να προχωρήσουμε, προσπαθώντας παράλληλα να εντάξουμε νέους και κυρίως φοιτητές στην προσπάθειά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου