ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για τα πλαστά φάρμακα θα παρουσιαστούν από τον Κ. Λουράντο

πρωτοβουλίες-για-τα-πλαστά-φάρμακα-θα-213662

Στο 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο στο Βόλο

Στον αποκλεισμό των ψευδεπίγραφων (πλαστών) φαρμάκων που αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα, μέσω ηλεκτρονικής πιστοποίησης με το σύστημα ΕΜVO (European Medicines Verifications Organisation), αλλά και τους κινδύνους από την ραγδαία επικράτηση στην Ευρώπη της ΤΤΙP (διατλαντικής συμφωνίας), θα αναφερθεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος σε ομιλία του στο 1ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοέμβριο στον Βόλο (Ξενοδοχείο Volos Palace).

O πρόεδρος του ΠΦΣ θα ανακοινώσει την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, στην κινητοποίηση όλων των φορέων της φαρμακευτικής αλυσίδας για την ανάπτυξη του συστήματος αυτού προκειμένου να προστατευτούν οι ασθενείς από τα πλαστά φάρμακα του διαδικτύου, σύμφωνα και με τις πρόσφατες οδηγίες της PGEU.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει επίσης στην ΤΤΙP και στην μυστικοπάθεια με την οποία περιβάλλονται τα στάδια υλοποίησής της. Η πρόσφατη εξαγορά αμερικανικών συμφερόντων κολοσσιαίας βιομηχανίας από μια πολύ μικρή ευρωπαϊκή, αποδεικνύει την μεθόδευση εισόδου των κεφαλαίων αυτών στην ευρωπαϊκή φαρμακευτική αγορά.

Το Συνέδριο έχει θέμα «Φαρμακείο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ο ρόλος του φαρμακοποιού» και διοργανώνεται από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Εκατοντάδες φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον χώρο του φαρμάκου και του φαρμακείου, θα αναλυθούν οι νέες ανάγκες για το ελληνικό φαρμακείο και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και θα διατυπωθούν προτάσεις για την ανάπτυξη του φαρμακείου στις νέες οικονομικές συνθήκες. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης, «το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο που η κρίση του σημερινού οικονομικού πολιτικού συστήματος μετατρέπει τις κοινωνίες σε ζούγκλα, ανατρέποντας τα πάντα. Η Υγεία εμπορευματοποιείται, οι δημόσιες δαπάνες μηδενίζονται, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν. Με την πρόσφατη ψήφιση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των δύο υπουργών, Υγείας και Οικονομίας, ολοκληρώνεται η καταστροφή του ελληνικού μοντέλου φαρμακείου, του Φαρμακείου της γειτονιάς».

Αντιμέτωποι με αυτή την απειλή, οι σύνεδροι αλλά και οι ομιλητές θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα σε συλλογικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου