ΕΛΛΑΔΑ

ΠΙΣ: Άμεση εφαρμογή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων

πισ-άμεση-εφαρμογή-θεραπευτικών-και-δ-444502

Την άμεση εφαρμογή των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων ζητούν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) οι οποίοι συναντήθηκαν με συναδέλφους τους από τις Επαγγελματικές Ενώσεις Κλινικών και Εργαστηριακών Ιατρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτάσεις του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την ανακοστολόγηση των ιατρικών εξετάσεων και πράξεων, τα αριθμητικά όρια των ιατρικών εξετάσεων και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών (ελεγκτικές εταιρείες κτλ.).

Οι γιατροί αποφάσισαν να ζητήσουν:

  • Άμεση εφαρμογή θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων.
  • Άμεση δημιουργία ιατρικού ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς και ηλεκτρονικής κάρτας, με πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος.
  • Όχι στην υποκοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων που δημιουργεί προβλήματα βιωσιμότητας και είναι έξω από τεκμηριωμένες απόψεις και την επίσημη κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
  • Αριθμητικά όρια που να επιτρέπουν τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων, ώστε τα παραπεμπτικά που εκτελούνται να αποζημιώνονται.
  • Σχετικά με τους ελέγχους από τις ελεγκτικές εταιρείες, να τερματιστεί το συντομότερο για να αποπληρωθούν οι πάροχοι.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ τονίζουν ότι θα ξανασυναντηθούν με τις Ενώσεις προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα και να προχωρήσουν στις παρεμβάσεις εκείνες που θα επιφέρουν αποτέλεσμα και προοπτική για την ιατρική λειτουργία και την περίθαλψη των πολιτών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου