ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «καρδιά» της γυναικολογίας στο Βόλο

η-καρδιά-της-γυναικολογίας-στο-βόλο-503805

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας θα πραγματοποιηθεί από 28 – 31 Μαΐου

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ) διοργανώνει το 13ο Πανελλήνιο συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. στο Βόλο από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2015. Το Συνέδριο απευθύνεται σε Μαιευτήρες – Γυναικολόγους, Μαίες – Μαιευτές, Αναισθησιολόγους, Παιδιάτρους, Ενδοκρινολόγους, φοιτητές ιατρικής και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την υγεία της γυναίκας.

Το συνέδριο, που διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε 3 χρόνια, αποτελεί πλέον ένα θεσμό στο χώρο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας καθώς αναπτύσσονται διεξοδικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθεί ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ως «αιχμή του δόρατος» για τον ιατρικό τουρισμό καθώς πάρα πολλά ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας έρχονται στην Ελλάδα, τόσο από γειτονικές χώρες, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική.

Η υψηλή κατάρτιση των Ελλήνων ειδικών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών, αλλά και το πιο λογικό οικονομικό κόστος και το προοδευτικό νομικό πλαίσιο, αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης για όλο και περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Αναφορά θα γίνει στο συνέδριο και στο σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών, που είναι μια συχνή επιπλοκή σε γυναίκες που ακολουθούν πρωτόκολλα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μάλιστα καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κύκλων διέγερσης ωοθηκών, όλο και περισσότερες περιπτώσεις θα παρουσιάζονται στην καθημερινή κλινική πράξη και επιβάλλεται κάθε Μαιευτήρας – Γυναικολόγος να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άμεσα τέτοια περιστατικά.

Επίσης θα αναλυθεί διεξοδικά το ζήτημα της κατάψυξης ωαρίων σε ότι αφορά τις γυναίκες που εμφάνισαν καρκίνο σε αναπαραγωγική αφού αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική λύση για αυτές τις γυναίκες προκειμένου να διατηρήσουν μελλοντικά την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και συζήτηση για τον μη επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο, που αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου και αποτελεί μια τελευταία εξέλιξη, βασιζόμενη στην πρόοδο της μοριακής Ιατρικής.

Ενα ακόμη ξεχωριστό θέμα που θα αναπτυχθεί στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας είναι η σημαντική αύξηση των κοσμητικών επεμβάσεων στα εξωτερικά γυναικεία γεννητικά όργανα που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, στο συνέδριο θα συζητηθεί και η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης που συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων και θα πρέπει να λαμβάνεται για χρονικό διάστημα 2-3 χρόνων. Το θέμα του υπερηχογραφήματος στη διάρκεια του τοκετού, και η προσπάθεια κολπικού τοκετού μετά από Καισαρική τομή (TOLAC).

Στον Βόλο το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής - Γυναικολογίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου