ΕΛΛΑΔΑ

Διασφάλιση κονδυλίων για τα νοσοκομεία ζητούν οι γιατροί

διασφάλιση-κονδυλίων-για-τα-νοσοκομε-639276

«Οριακή» χαρακτηριζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την κατάσταση λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων και ζητά την διασφάλιση της απρόσκοπτη χρηματοδότηση τους. Οι γιατροί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά και απλήρωτες εφημερίες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι, «οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών τους αναγκών και κάθε περαιτέρω περικοπή απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας».

Οι γιατροί τονίζουν ότι, η εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων για τις πληρωμές του Μαρτίου δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες και ήδη τα περισσότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυτό το μήνα πρόβλημα στην εξόφληση των προμηθευτών. Επίσης κάνουν λόγο για ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά, που αυξάνονται, καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, παραμένουν απλήρωτες οι τακτικές εφημερίες, από το Δεκέμβριο του 2014, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.

Μαίρη Μπιμπή/health.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου